Banner 980x90

Daugavpilī sadarbībā ar bijušā Futbola skolas direktora Mackeviča biedrību veidos futbola akadēmiju

Rīga, 16.apr., LETA. Daugavpils pilsētas dome sadarbībā ar Daugavpils Futbola skolu un biedrību "Futbola centrs Daugavpils" veidos futbola akadēmiju, un viens no sporta veida attīstītājiem pilsētā būs arī bijušais Futbola skolas direktors Nauris Mackevičs, aģentūra LETA uzzināja pilsētas pašvaldībā.

Pašvaldībā uzsver, ka kopēja sadarbība ļaus turpināt Daugavpils futbola attīstību, palīdzēs izveidot spēcīgu struktūru, kā arī nodrošināt nepieciešamas infrastruktūras un materiāli tehniskās bāzes sakārtošanu.

Savukārt biedrībā apgalvoja, ka pēdējo mēnešu piedzīvotas vairākas pārmaiņas Daugavpils Futbola skolā, kas neveicināja attīstību Daugavpils futbolā, taču tagad puses ir vienojušās par turpmāko attīstības modeli un to ir atbalstījusi arī pilsētas dome.

Jaunais sadarbības līgums paredz vairākas būtiskas izmaiņas pušu sadarbībā, tomēr būtiskākais mērķis ir turpmākās jaunatnes futbola attīstības veicināšana. Iepriekš akadēmijas darbs balstījās uz biedrības atbildību, kā arī līdzfinansējumu, savukārt turpmāk Daugavpils Futbola skola lielu daļu no līdzšinējām biedrības funkcijām pārņems pati.

Futbola skolas galvenais uzdevums turpmāk ir nodrošināt apmācību un treniņu procesu atbilstoši Izglītības un zinātnes ministrijas noteiktām prasībām. Savukārt biedrības pārziņā būs sadarbība ar treneriem to kvalifikācijas celšanā, audzēkņu meistarības un fiziskās sagatavotības pilnveidošana un papildus treniņu organizēšana vārtsargiem.

Turpmāk Daugavpils futbola akadēmijas komandas piedalīsies Latvijas Jaunatnes čempionātā ar nosaukumu "Daugavpils". Savukārt Daugavpils Futbola skola cer jau šogad pārcelties uz jaunajām mājām, noslēdzoties "Esplanādes" stadiona otrās kārtas būvdarbiem.

Bijušais Daugavpils Futbola skolas direktors Mackevičs vairs nestrādās pašvaldības struktūrās, bet gan pārstāvēs biedrību un kļūs par tās ģenerāldirektoru.

Pašlaik Daugavpils Futbola skolā nodarbojas vairāk nekā 500 bērnu un jauniešu.

Jau vēstīts, ka Mackevičs no amata sporta skolā atbrīvots janvāra beigās. Deputāti sēdē iztirzāja pret Mackeviču sāktās pārbaudes rezultātus. Iepriekš Mackevičs tika atstādināts no amata uz dienesta pārbaudes laiku, jo pašvaldībai bija radušās aizdomas par darbībām, kas saistītas ar iespējamiem daudzkārtējiem finanšu pārkāpumiem.

Pats Mackevičs, komentējot sākto pārbaudi, aģentūrai LETA iepriekš apgalvoja, ka pilsētas vadība jau ilgāku laiku meklējusi iespēju "tikt vaļā" no direktora, un viss notiekošais esot politisks lēmums un pasūtījums. "Tagad viņi formāli atrada iemeslu," piebildis Mackevičs.

Daugavpils Futbola skola dibināta 2016.gadā kā profesionālās ievirzes sporta izglītības iestāde "Futbola centrs Daugavpils", bet šogad nosaukums mainīts uz Daugavpils Futbola skolu. Pašlaik skolā mācās 455 bērni 32 mācību-treniņu grupās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)