Banner 980x90

Daugavpilī pašvaldības palīdzību lūdzis viens "PNB bankas" klients

Rīga, 20.aug., LETA. Līdz šim pašvaldības palīdzību Daugavpilī lūdzis tikai viens "PNB bankas" klients, aģentūru LETA informēja pašvaldības Sociālā dienesta vadītāja pienākumu izpildītāja Elita Kuzmina.

Kopš piektdienas, kad bankas darbība ir apturēta, dienestā ar iesniegumu vēries tikai viens pilsētas iedzīvotājs, kuram nepieciešama palīdzība krīzes situācijā. Kuzmina skaidroja, ka pašlaik viņa iesniegums tiek izvērtēts, un tiks lemts, kāda palīdzība tiks piešķirta.

Krīzes situācijās pašvaldība var piešķirt līdz 1000 eiro lielu pabalstu. Tāpat iespējams saņemt pārtikas pakas.

Kuzmina stāstīja, ka dienests ir sniedzis arī aptuveni 50 klātienes un telefoniskas konsultācijas saistībā ar bankas darbības apturēšanu.

Iedzīvotāji var vērsties Sociālajā dienestā Lāčplēša ielā 39 un saņemt informāciju par esošo situāciju un iespēju saņemt pabalstu krīzes situācijā. Konsultācijas un informāciju ir iespēja saņemt arī pa tālruni "65449908".

Kā ziņots, "PNB bankas" klienti garantēto atlīdzību līdz 100 000 eiro varēs saņemt no 22.augusta. "PNB bankas" klientiem garantētās atlīdzības izmaksās banka "Citadele".

Latvijas rezidentiem, kuriem ir aktīvs konts ar maksājumu karti vai aktīva internetbanka "Citadelē", jāaizpilda pieteikums par garantēto atlīdzību saņemšanu internetbankā vai "Citadeles" filiālē, kā rezultātā personas garantētā atlīdzība tiks pārskaitīta uz šīs personas kontu "Citadelē".

Tikmēr Latvijas rezidentiem, kuriem nav konta "Citadelē", jādodas uz šīs bankas filiālēm, bet pēc tam būs iespējams saņemt naudu ar pārskaitījumu uz jebkuru kontu jebkurā iestādē.

Vēstīts arī, ka "PNB bankas" darbības apturēšanas dēļ Daugavpils pilsētas un tās kapitālsabiedrību budžeti var zaudēt 1,34 miljonus eiro, aģentūrai LETA sacīja Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš (S). Viņš informēja, ka nekavējoties ir sasaucis darba sanāksmi par "PNB bankas" darbības apturēšanu. "Situācija pašvaldība ir nopietna - pilsētas budžets var zaudēt 672 000 eiro, savukārt pašvaldības kapitālsabiedrību budžeti - 665 000 eiro. Garantijas fonds nenodrošinās šo summu izmaksu," norādīja Elksniņš.

Daugavpils pilsētas Sociālajam dienestam pašvaldības vadītājs uzdevis sniegt nepieciešamo palīdzību tiem cilvēkiem, kuri palikuši bez izdzīvošanas līdzekļiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)