Banner 980x90

Daugavpilī noslēgusies divu ielu asfaltēšana

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Ruģeļu mikrorajonā pabeigti Senlejas un Strautu ielu asfaltēšanas darbi, pilsētas informācijas portāls Daugavpils24.lv uzzināja Daugavpils pilsētas domē.

Šogad privātmāju, kas atrodas starp Nometņu ielu un Daugavas krastu, īpašnieku dzīvē notika tas, ko viņi gaidīja jau daudzus gadus. Īsa notikumu priekšvēsture. Saskaņā ar pilsētas detālplānojumu šī teritorija tika atvēlēta privātmāju būvniecībai. Pamatojoties uz pozitīvo sabiedriskās apspriešanas rezultātu, 2004.gada augustā pašvaldība pieņēma lēmumu par dzīvojamo māju būvniecību šajā teritorijā un apstiprināja atbilstošus noteikumus. Vispirms zemesgabali tika iznomāti, vēlāk – pārdoti izsolē. Lielās naudas summas cilvēkus nebiedēja: privātmāju apbūves rajonu bija plānots labiekārtot par budžeta līdzekļiem. Visas inženierkomunikācijas patiešām tika ievilktas, taču nepietiekamu budžeta līdzekļu dēļ ceļa seguma ieklāšanu Senlejas un Strautu ielās nācās gaidīt ilgus gadus. Liekas naudas pilsētas kasē nav arī šobrīd, tomēr pašvaldība atrada finansiālās iespējas, lai izpildītu savas saistības. Pēc konkursa rezultātiem, pasūtījumu 208 237 eiro vērtībā (bez PVN) ieguva firma "Latgales ceļdaris".

Kopējais noasfaltēto ceļu garums sastāda 1 627 metrus, brauktuves platums – 5,50 metri. Drošības nolūkos uz ceļiem ir uzstādīti guļošie policisti un ceļazīmes "Dzīvojamā zona". Vairākās vietās privātmāju apbūves rajons ir savienots ar Nometņu ielu. Senlejas un Strautu ielās tika veikti arī labiekārtošanas darbi.

Nākamā gada plānos ir ieklāt asfaltu Apšu ielas posmā no Nometņu ielas līdz Daugavas krastam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)