Banner 980x90

Daugavpilī jau piekto reizi notiks Karjeras nedēļa

Bauska24.lv
Bauska24.lv
No 10.oktobra līdz 14.oktobrim Daugavpilī nu jau piekto gadu pēc kārtas norisināsies Karjeras nedēļa, kuras tēma šogad visā Latvijā ir "ES BŪŠU darba tirgū", aģentūru LETA informēja Karjeras nedēļas koordinatore Santa Čeirāne.

Vairāku dienu garumā jaunieši dažādos pasākumos skolās un ārpus tām varēs apzināt tālākās izglītības un karjeras izvēles iespējas mūsdienu darba tirgū. Karjeras nedēļas Daugavpilī oficiālais atklāšanas pasākums "Ar kompasu kabatā!" paredzēts 10.oktobrī plkst.15 zinātkāres centrā "Zinoo".

Karjeras nedēļa ir īpašs laiks oktobra vidū, kas vispārizglītojošo skolu skolēniem paver plašākas iespējas iepazīt izglītības un darba pasauli. Karjeras nedēļā sarosās gan uzņēmēji, gan izglītības un kultūras iestādes, gan biedrība un aktīvie pilsētas jaunieši, aicinot skolu jauniešus pavērties apkārt un uzzināt ko jaunu saistībā ar savām interesēm un vēlmēm.

Karjeras nedēļā Daugavpilī jauniešiem būs iespēja piedalīties tādās aktivitātēs kā "Profesiju virpulis", "Pievienojies - esi brīvs un prātīgs!" un sarunu sols "LAVKA", kā arī mācību ekskursijas uz uzņēmumiem un speciāli organizētas profesiju darbnīcas.

Karjeras nedēļu Daugavpilī rīko Daugavpils Izglītības pārvalde sadarbībā ar Valsts izglītības attīstības aģentūru, augstskolām un profesionālās izglītības iestādēm, bibliotēkām, biedrībām un vietējiem uzņēmējiem.

Karjeras nedēļa ir ikgadējs pasākumu cikls, kurā jauniešiem ir iespēja iepazīt un plānot savu nākotnes nodarbošanos, tikties ar dažādu profesiju pārstāvjiem, apmeklēt uzņēmumus un karjeras konsultācijas. Jaunieši var piedalīties arī aizraujošās radošās darbnīcās un konkursos. Šī gada Karjeras nedēļas tēma ir "ES BŪŠU darba tirgū", kas aicina jauniešus iepazīt mūsdienu darba tirgu un tā daudzveidību.

Šogad Karjeras nedēļa vienlaikus notiek 25 Latvijas pilsētās un novados - arī Rīgā, Cēsīs, Jelgavā, Jēkabpilī, Gulbenē, Kuldīgā, Liepājā, Ventspilī, Rojā, Rēzeknē, Valmierā, Alūksnē, Saldū, Ogrē, Lielvārdē, Talsos, Dagdā, Preiļos, Tukumā, Līvānos, Bauskā, Limbažos, Smiltenē un Olainē.

Visā Latvijā Karjeras nedēļu jau piekto gadu organizē VIAA sadarbībā ar pašvaldību izglītības pārvaldēm. To atbalsta Eiropas Komisijas programmas "Erasmus+" karjeras konsultēšanas un informācijas tīkls "Euroguidance".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)