Banner 980x90

Autoceļu uzturēšanai pērn izlietots 65,1 miljons eiro

Rīga, 17.janv., LETA. Valsts autoceļu uzturēšanai pagājušajā gadā izlietots 65,1 miljons eiro, trešdien žurnālistiem sacīja VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC) Ceļu pārvaldīšanas un uzturēšanas pārvaldes direktors Aldis Lācis.

Tostarp vasaras sezonā ceļu uzturēšanai izlietoti 32,283 miljoni eiro, bet ziemas sezonā izlietoti 32,812 miljoni eiro.

"Pērn vispār neiestājās ziemai raksturīgi laika apstākļi, kas ļoti apgrūtināja grants ceļu uzturēšanu. Reizēm naktīs gaisa temperatūra bija zem nulles un tad tika veikta preventīvā asfaltēto ceļu kaisīšana, bet pamatā bija šķīdonis," tieca Lācis.

Pagājušā gada beigās šķīdoņa dēļ 158 grants autoceļu posmos 1253 kilometru kopgarumā tika ieviesti transporta masas ierobežojumi.

Lācis arī informēja, ka finansējuma trūkuma dēļ 2017./2018.gada ziemas sezonā 1262 kilometriem valsts autoceļu ir noteikta samazinātā uzturēšanas klase. Pamatā A-A1 uzturēšanas klase ir samazināta līdz B klasei.

Viņš skaidroja, ka būtu nepieciešami papildu seši miljoni eiro, lai šiem ceļiem saglabātu uzturēšanas klasi, taču šie līdzekļi nav piešķirti.

Lācis arī norādīja, ka pērn augustā plūdos tika bojāti 134 vietējās nozīmes ceļi, 22 reģionālie ceļi un pieci valsts galvenie autoceļi. Plūdu seku likvidācijai tika piešķirti 1,345 miljoni eiro un plūdu seku likvidācija tika veikta maksimāli ātri.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)