Banner 980x90

Atstādinātais Daugavpils Futbola skolas direktors fiksētās problēmas darbinieku darba uzskaitē saista ar nepilnībām likumdošanā

Rīga, 14.nov., LETA. Sporta skolu darbinieku darba uzskaite valstī ir nepilnīga, un katras izglītības iestādes dokumentos var atrast līdzīgas problēmas treneru darba laika uzskaitē, aģentūrai LETA pauda atstādinātais Daugavpils Futbola skolas direktors Nauris Mackevičs.

Pēc viņa teiktā, pilsētas vadība jau ilgāku laiku meklējusi iespēju "tikt vaļā" no direktora, un viss notiekošais esot politisks lēmums un pasūtījums. "Tagad viņi formāli atrada iemeslu," piebildis Mackevičs.

Skolas direktors stāstīja, ka pārbaude saistīta ar kāda trenera darba laika uzskaiti. Mackevičs apgalvoja, ka sporta skolu pārstāvji jau vairākkārt lūguši Izglītības un zinātnes ministriju risināt jautājumu ar sporta skolām, jo lielākoties normatīvie akti regulē tikai vispārizglītojošās skolas, un tāpēc sporta skolas piedzīvo līdzīgas problēmas kā tagad Daugavpilī. Piemēram, pārpratumi un nesaskaņas darba laika uzskaitē rodas, treneriem un jaunajiem sportistiem dodoties uz sacensībām uz vairākām dienām vai uz attālāku pilsētu.

Izglītības iestādes direktors stāstīja, ka gaidīs pārbaudes noslēgumu, jo "man pašam ir interesanti, ko viņi atradīs", un atbilstoši domes noteiktajam netuvosies sporta skolas telpām, kuras tagad tiek papildu apsargātas. Tāpat viņš ir vērsies Izglītības kvalitātes valsts dienestā ar lūgumu izvērtēt sporta skolas darbu.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā no amata uz dienesta pārbaudes laiku tika atstādināts Daugavpils Futbola skolas direktors Mackevičs, jo pašvaldībai radušās aizdomas par darbībām, kas saistītas ar iespējamiem daudzkārtējiem finanšu pārkāpumiem.

Pamatojot Mackeviča atstādināšanu, Daugavpils pašvaldībā skaidroja, ka pēdējo divu gadu laikā direktora darbību rezultātā Daugavpils pašvaldības budžetam, iespējams, nodarīts materiālais kaitējums. Visu apstākļu noskaidrošanai un pārbaudei un pašvaldības budžetam iespējamā nodarītā kaitējuma noteikšanai Mackevičs no amata pienākumu pildīšanas bez darba algas saglabāšanas atstādināts no 9.novembra līdz 8.janvārim.

Savukārt Daugavpils Futbola skola tās direktora atstādināšanā vaino spēļu rezultātu ietekmēšanā apsūdzēto Oļegu Gavrilovu, teikts "BFC Daugavpils" mājaslapā izplatītajā paziņojumā.

"Šāds solis mūsu akadēmijai nebija pārsteidzošs, jo [Daugavpils mērs Rihards] Eigims jau vairāk nekā gadu plānveidīgi centies darīt visu iespējamo, lai traucētu mūsu kluba darbam. Regulāri ultimāti un draudi bija bieža parādība jebkādās ar mūsu klubu saistītajās lietās. Pēc mēra dotajiem uzdevumiem Daugavpils Sporta pārvaldes vadītājs Juris Stivriņš un Daugavpils domes juridiskais departaments ilgstoši centās atrast kādus pārkāpumus skolas darbā, taču visi šie mēģinājumi bija nesekmīgi. Pēc ilgstošiem mēģinājumiem izdevās atrast pēdējo salmiņu, kā iemeslu atstādināšanai atrodot nepamatotas formāla rakstura kļūdas darba laika uzskaites tabelēs," raksta klubs.

Daugavpils Futbola skola informē, ka iestādē sāk darboties Daugavpils revīziju un audita nodaļa, kuras uzdevums būšot atrast vēl kādu formālu iemeslu Mackeviča atlaišanai. "Apzinoties, kā strādā domes revīziju un audita nodaļa, mēs no savas puses pieprasīsim, lai Latvijas Republikas Izglītības kvalitātes valsts dienests veic savu neatkarīgo pārbaudi Daugavpils Futbola skolā," sola futbola skola.

Daugavpils Futbola skolas pārstāvji pārmet, ka Eigims šādā veidā cenšas palīdzēt bijušajam Daugavpils "Dinaburga" prezidentam Oļegam Gavrilovam, kurš ir apsūdzēts spēļu rezultātu ietekmēšanā.

"Viss sākās 2017.gada vasarā, kad Eigims domes priekšsēdētāja vietnieka amatā mēģināja par pašvaldības līdzekļiem iegādāties no Gavrilova zemi pie "Esplanādes" stadiona, pie tam par trīs reizes lielāku cenu nekā Gavrilovs piedāvāja iepriekšējai domei. 2017.gada beigās jau priekšsēdētāja amatā Eigims ultimāta veidā paziņoja, ka klubs ir jānodod kādam viņa piesaistītajam "investoram", neatklājot viņa vārdu. Pēdējā laikā Gavrilovs ir ļoti aktivizējies un regulāri apmeklē gan futbola, gan telpu futbola spēles. Ar potenciālo direktoru meklēšanu nodarbojās tieši Gavrilovs, kurš personiski vēl pirms divām nedēļām slepus tikās ar sevis izvēlēto kandidātu skolas direktora amatam, taču tas atteicies, tādēļ nācies uzrunāt Aleksandru Vlasovu," raksta klubs.

Savukārt Eigims apgalvoja, ka Gavrilovam neesot saistības ar notikumiem ap Mackeviču, un skolas direktora atstādināšanas mērķis esot "kārtības un disciplīnas ieviešana"

Izglītības iestāde dibināta 2016.gadā kā profesionālās ievirzes sporta izglītības iestāde "Futbola centrs Daugavpils", bet šogad nosaukums mainīts uz Daugavpils Futbola skolu. Pašlaik skolā mācās 455 bērni 32 mācību-treniņu grupās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)