Banner 980x90

Aizdomās par šaujamieroču un munīcijas zādzību Daugavpilī aiztur noziedzīgas grupas dalībnieku

Rīga, 25.marts, LETA. Marta vidū Daugavpilī aizdomās par mēneša sākumā pastrādātu šaujamieroču un munīcijas zādzību aizturēts noziedzīgās grupas dalībnieks, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Ksenija Belova.

Marta sākumā Daugavpilī, uzlaužot dzīvokļa durvis, no seifa nozagti šaujamieroči, munīcija, šaujamloki un naži. Saistībā ar notikušo ierosināts kriminālprocess un sāktas nepieciešamās izmeklēšanas darbības.

Apmēram pēc nedēļas aizdomās par noziedzīgo nodarījumu izdarīšanu aizturēts organizētas noziedzīgas grupas dalībnieks, kā arī kāda sieviete, bet otrs noziedzīgas grupas dalībnieks - 1977.gadā dzimis vīrietis - izsludināts meklēšanā.

Tāpat, veicot virkni kratīšanu Daugavpilī un Rīgā, atgūta daļa nozagto mantu - pistole "PM" ar klusinātāju un novīlētiem numuriem, pārtaisīta gāzes pistole "Blow Magnum F92" un 11 deviņu milimetru patronas, kā arī šaujamloka maksts. Konfiscētas arī aizdomīgas augu valsts izcelsmes vielas, kas, visdrīzāk, ir marihuāna un hašišs. Lai precīzi noteiktu konfiscēto vielu daudzumu un sastāvu, ir nozīmētas ekspertīzes.

Vēlāk meža masīvā Daugavpilī atrastas citas no dzīvokļa nozagtās mantas - pistoles "CŽ 83", "IZH 75", "CŽ 455", karabīne, pusautomātiskā bise "Benelli", divi šaujamloki un munīcija.

Belova skaidroja, ka saistībā ar notikušo pašlaik ir sākti trīs kriminālprocesi - par zādzības izdarīšanu, par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu un pārvadāšanu un par šaujamieroču, šaujamieroču būtisko sastāvdaļu glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu, realizēšanu un realizēšanas noteikumu pārkāpšanu. Likumsargi turpina izmeklēšanu, nozīmētas ekspertīzes, savukārt aizturētajiem par likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)