Banner 980x90

5 pārsteidzoši fakti par biroja krēsliem

Neatkarīgi no tā, vai Tu strādā birojā vai darbojies, esot mājās, sēdoša darba veicējiem vienmēr ir jāpievērš pastiprināta uzmanība tam, kur viņi sēž. Papildus tehnoloģiju attīstībai biroja krēsli ir vieni no svarīgākajiem elementiem, kas ietekmē to, kā mēs strādājam. Piedāvājam Tev piecus interesantus faktus par biroja krēsliem, kurus Tu, iespējams, nemaz nezināji.
Mēs vairāk nekā 17 000 stundu pavadām sēžot.
Ņemot vērā to, ka daudzi no mums uz darbu un no tā dodas ar mašīnu vai autobusu, kur arī sēž, un turpina to darīt darbā, liela daļa sabiedrības dienā pavada, sēžot pat 12 stundas. Tas nozīmē, ka gadā mēs šādā pozīcijā pavadām vairāk nekā 17 000 stundu! Tas ietekmē ne tikai mūsu veselību, bet arī veicina krēslu nolietošanos, tādēļ savlaicīgi jāparūpējas par to, lai mēbeles, kuras ikdienā izmantojat, būtu atbilstošā lietošanas kārtībā. 

Ja meklē, kur pieejami kvalitatīvi un lēti biroja krēsli, noteikti ir vērts ieskatīties interneta veikalā 220.lv, kur atrodami vairāk nekā 1000 dažādu ofisa krēslu modeļu.

Bārddziņu krēsli attīstījās agrāk nekā biroja krēsli.
Jau 1890. gadā ražotāji bija nonākuši līdz tam, ka bārddziņu krēsli bija pilnībā pielāgojami, proti, tos varēja ērti pacelt, nolaist zemāk, atliekt un pagriezt, izmantojot hidraulisko mehānismu. Šīs funkcijas ļāva bārddzinim vieglāk darīt savu darbu. 
 
19. gadsimta otrajā pusē inženieri pētīja, kā atvieglot arī šuvēju, ķirurgu un zobārstu ikdienu, taču biroja krēslu funkcionalitāte un daudzpusība netika ieviesta līdz pat 20. gadsimta vidum. 
 
Ergonomiski biroja krēsli paaugstina produktivitāti.
Agrāk veiktie pētījumi rāda, ka darbinieki ir par 17,5% produktīvāki, ja viņiem tiek nodrošinātas ergonomiskas mēbeles, tostarp kvalitatīvs krēsls. Turklāt 17,7% gadījumu produktivitāte paaugstinājās, ja darbiniekam tika iedots ergonomisks krēsls, kuru viņš var pilnībā regulēt un pielāgot savām vajadzībām. Tas nozīmē, ka starp produktivitāti un komfortu darba vietā pastāv diezgan cieša saikne, tādēļ vienmēr ir jāpadomā par to, vai mēbeles, kuras Tu ikdienā izmanto darbā, ir pietiekami ergonomiskas un kvalitatīvas. 

Roku balsti – jā vai nē?
Cik bieži Tu izmanto roku balstus, ja tie ir iebūvēti biroja krēslā? Kā izrādās, agrāk roku balstus neieteica izmantot, jo tie liedza cilvēkiem piekļūt galdam pietiekami tuvu. Taču, pateicoties tam, ka mūsdienās ir iespējams iegādāties biroja krēslus ar pielāgojamu roku balstu augstumu, tā vairs nav problēma. Arī interneta veikalā 220.lv ir pieejami ofisa krēsli ar roku balstiem, kurus var viegli pacelt augstāk un nolaist zemāk pēc vajadzības. 
 
Pirmie krēsli ar ritenīšiem parādījās 19. gadsimtā.
Dabas pētnieks un ģeogrāfs Čarlzs Darvins 1800. gados pirmais pievienoja ritenīšus savam laboratorijas krēslam. Viņš to darīja ar mērķi ātri un ērti piekļūt visam nepieciešamajam brīdī, kad atradās krēslā. Mūsdienās ar ritenīšiem ir aprīkoti teju visi biroja krēsli, nodrošinot brīvu un plūstošu kustību bez aizķeršanās. Lai arī tas var šķist kā sīkums un nenozīmīga detaļa, ritenīši ievērojami atvieglo biroja krēslu lietošanu ikdienā, un mēs vairs nespējam iedomāties šīs mēbeles bez riteņiem. 
 
Kvalitatīvs un ergonomisks krēsls ir vērtīgs ieguldījums, tādēļ, ja Tu vairs nevēlies mocīties ar saspringumu un sāpēm mugurā, sprandā un rokās, nomaini savu veco krēslu pret kādu no 220.lv pieejamiem modeļiem! Šeit atradīsi biroja krēslus gan pieaugušajiem, gan bērniem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)