Banner 980x90

5  padomi, kas palīdzēs izvēlēties piemērotāko trimmeri

Trimmeris ir noderīgs palīgs piemājas teritorijas uzkopšanā. Taču tie pieejami tik plašā izvēlē, ka var nākties apjukt – kura ierīce būs piemērotākā? Turpinājumā pieci padomi, kas palīdzēs pieņemt labāko lēmumu. 

Izvēlies piemērotāko trimmera veidu
Izvēlei benzīna, elektriskie un ar akumulatoru darbināmie trimmeri. Sākotnēji veikalu plauktos bija pieejamas salīdzinoši primitīvas ierīces, taču tagad piedāvājums ir ļoti mainījies – tiek piedāvātas funkcionālas un parocīgas ierīces. Piemēram, populārie Stiga trimmeri spēs apmierināt visas prasības. 

Tas, kāda tipa ierīci izvēlēties, lielā mērā atkarīgs no uzturamās teritorijas. Piemēram, lielākām teritorijām piemērotāki benzīna trimmeri – tie ir jaudīgi un labi tiks galā arī cietākiem augiem, koksni un citiem sarežģītākiem uzdevumiem. 

Ar benzīnu darbināmo trimmeri var pārvietot, kur vien nepieciešams – tātad, tas piemērots arī tādām vietām, kur tuvumā nav pieejams elektroenerģijas pieslēgums. Jāatzīmē, ka benzīna trimmeru kalpošanas laiks ir garāks nekā cita tipa ierīcēm. Taču, izvēloties šāda tipa ierīci, jāņem vērā tās salīdzinoši lielais svars un uzturēšanas izmaksas. 

Elektriskie trimmeri ir ērti lietošanā, tie strādā salīdzinoši klusi un ātri. Šāda ierīce piemērota nelielu teritoriju apsaimniekošanai. Elektriskais trimmeris uzskatāms par ekonomiski izdevīgu risinājumu – lai tas darbotos, nepieciešama tikai strāvas padeve. Kā būtiskākos elektriskā trimmera trūkumus var minēt ierobežoto darbības platību – tā atkarīga no tā, cik garš ir ierīces vads. Tāpat jāņem vērā, ka šis trimmeris, gluži tāpat kā citas elektriskās ierīces, jāsargā no mitruma ietekmes. Tas nozīmē, ka to nevar izmantot lietus laikā vai slapjā zālē. Darbojoties ar šo trimmeri, jāseko līdzi, lai netiek bojāts elektrības vads. 

Trimmeri, kas darbojas ar akumulatoru, ir ērti pārnēsājami, klusi un ātri. Ar šāda veida trimmeri varēsi piekļūt grūti aizsniedzamām vietām, turklāt tā darbības zonu neierobežos vada garums. Taču jāņem vērā, ka ierīces akumulators periodiski būs jāuzlādē. Šī iemesla dēļ akumulatora trimmeris labāk paredzēts nelielu teritoriju uzkopšanai. 

Izvēlies vajadzībām atbilstošāko trimmera kātu
Pieejami trimmeri ar dažādiem kātiem. Turklāt tā izvēle nav tikai gaumes jautājums. Tā, piemēram, taisns kāts ļauj vieglāk piekļūt vietām zem krūmiem un dzīvžogiem. Izliekts kāts nodrošina ērtāku ierīces lietošanu, īpaši piemērots precīzai puķu dobju appļaušanai. Ierīci ar saliekamu vadu var izvēlēties, ja plānots to pārvadāt – tādu trimmeri daudz ērtāk ievietot automašīnā un paņemt līdzi, piemēram, uz vasarnīcu. Lai arī kādu kātu izvēlētos, pievērs uzmanību arī tā ergonomiskumam. 

Ņem vērā ierīces svaru
Lai darbošanās ar trimmeri būtu ne vien efektīva, bet arī ērta, svarīgi pievērst uzmanību ierīces svaram. Smagākie būs benzīna trimmeri, tādēļ, izvēloties šo variantu, vajadzētu padomāt arī par atbilstošu siksnu sistēmu, kas nodrošinās ērtāku un drošāku ierīces turēšanu. Jebkurā gadījumā pirms ierīces iegādes to vajadzētu pielaikot. 

Pievērs uzmanību drošības risinājumiem
Ne mazāk svarīgs faktors ir drošība. Pirms pirkuma izdarīšanas pārliecinies, ka ierīce atbilst visiem drošības noteikumiem. Protams, par piesardzību jādomā arī pašam trimmera lietotājam – to izmantojot, vienmēr jāvalkā aizsargtērps un jāizmanto drošības elementi, kas mazina traumu risku. 

Izvēlies labāko tirdzniecības vietu
Domājot par trimmera iegādi, var arī rasties jautājums – kur to vislabāk iegādāties? Iespēju ir daudz, taču visdrošāk ierīci iegādāties specializētā veikalā. Taču tas nenozīmē, ka jāapmeklē visas tirdzniecības vietas – visērtāk piedāvājumu aplūkot un salīdzināt ir internetā. 
Tādā veidā dažu minūšu laikā var atlasīt sev interesējošos variantus, atrast izdevīgāko piedāvājumu, iepazīties arī ar citu pircēju atsauksmēm. Lielākie interneta veikali piedāvā ne vien plašu izvēli, bet arī ērtu pasūtījuma noformēšanu, ērtu piegādi un izdevīgas cenas. 
Lai droši iepirktos internetā, jāizvēlas uzticams veikals un rūpīgi jāiepazīstas ar preču aprakstiem. Jāņem vērā, ka, iepērkoties internetā, spēkā ir distances līgums, kas paredz – iegādāto preci 14 dienu laikā iespējams atdot atpakaļ interneta veikalam, ja tā kādu iemeslu dēļ tomēr neatbilst pircēja prasībām. 

Trimmeris – praktisks palīgs piemājas teritorijas apsaimniekošanas darbos! Ņem vērā savas individuālās vajadzības un izvēlies tām atbilstošāko ierīci! 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)