Banner 980x90

"Vienotība" zaudē pārstāvniecību Ilūkstes novada domē

Daugavpils, 23.apr., LETA. Ilūkstes novada domes deputātam Kristapam Averjanovam izstājoties no "Vienotības", šī partija zaudējusi pārstāvniecību Ilūkstes novada domē.

Averjanovs publiski paziņojis, ka "Vienotības" rindas atstājis, jo vīlies partijā. "Vienotība kādreiz bija Latvijas tautas cerību, taisnīguma un godīgas politikas iemiesojums. Tā simbolizēja jaunu politisko kultūru, augstus politikas standartus un uz Latvijas iedzīvotājiem vērstu politiku. Tā apvienoja talantīgus cilvēkus, kuriem ļāva sevi pierādīt. Kādreiz "Vienotība" iestājās arī par cilvēkiem reģionos. Diemžēl patlaban partijai rūp vienīgi tie, kas darbojas Rīgā vai Pierīgas novados, kuriem ir vara un nauda," skaidro Averjanovs.

Deputāts uzskata, ka "Vienotībā" ir neliela cilvēku grupa, kas pārņēmusi varu un pārējie ir tikai dekorācija, lai aizpildītu krēslus partijas kongresos un piesegtu patieso situāciju. Partijā ir iespēja augt un tapt uzklausītiem tikai tiem cilvēkiem, kuri ir uzticīgi partijas ģenerālsekretāram.

Par lielāko muļķību Averjanovs uzskata "Vienotības" premjerministra gāšanu un varas pārdošanu Lembergam un ZZS. "Tā bija augstākā nodevība, kad Čigānes un Viņķeles kundzes izveidoja savu grupējumu, notirgoja savu ietekmi un pārdeva varu ZZS," pauž Averjanovs.

Pēc deputāta domām vajadzējis uzreiz pieņemt lēmumu par šo cilvēku izslēgšanu no partijas. Tā vietā "Vienotību" tika atļauts sagraut, lai uz tās drupām varētu nodibināt liberālo partiju "PAR". Vēl trakāk esot tas, ka tie, kuri savulaik nodeva "Vienotību" un tās vēlētājus, patlaban tiekot atsaukti atpakaļ un celti godā, kas ir pazemojums un spļāviens sejā visiem tiem, kas visus šos gadus ir bijuši godīgi pret partiju un tās vēlētājiem.

Vēlēšanās par "Vienotības" deputātiem kļuvuši arī tie, kas pirkuši balsis un pārkāpuši likumus ar dārgām personīgajām kampaņām. Šo cilvēku rīcības dēļ partijai tika atņemts valsts finansējums un tā kļuva pilnībā atkarīga no sponsoriem. Tā vietā, lai partija sodītu šos cilvēkus, viņi ir salikti atbildīgos un svarīgos amatos. Pirmajās rindās "Vienotībā" ir ielikti cilvēki no Zatlera partijas, kuri savulaik, tiklīdz ieguva krēslus Saeimā, nekavējoties metās par katru cenu (kaut ar tankiem) veidot valdību kopā ar "Saskaņu", norāda Averjanovs.

Pēdējos gados deputātam kļūstot arvien grūtāk atrast īstos vārdus, lai saviem atbalstītājiem izskaidrotu "Vienotības" rīcību un lēmumus. Realitāte ir tāda, ka Latvija paliek arvien tukšāka, cilvēki aizbrauc, laukos tiek slēgtas skolas un ceļi sabrūk. Pēdējās reformas tiek īstenotas pavirši un lielā steigā, neņemot vērā reālo situāciju un cilvēku iespējas.

Kādreiz partija asi reaģēja uz korupciju, izsaimniekotiem miljoniem, taču ar gadiem kļuvusi pavisam klusa. Pakāpeniski sāk uzpeldēt liecības par shēmām, kas valsti un iedzīvotājus dzen trūkumā. Viena no šādām afērām ir saistīta ar elektrības obligātā iepirkuma komponenti (OIK).

"Kādreiz biju pārliecināts, ka tā ir oligarhu "trekno gadu" afēra, par kuru iedzīvotājiem būs jāmaksā simtiem miljonu eiro. Taču publicētie materiāli arvien vairāk norāda arī uz konkrētu "Vienotības" politiķu atbildību par pieņemtajiem lēmumiem. Tā vietā, lai likvidētu šo politisko biznesu, tam tikuši piešķirti vēl 90 miljoni eiro," pauž sašutumu Averjanovs.

Deputāts uzsver, ka partiju tās grūtībās ilgu laiku nav pametis, jo cerējis, ka situācija var mainīties uz labu. Diemžēl patlaban "Vienotību" ir pametuši simtiem cilvēku ar kuriem viņš ir vēlējies sadarboties, bet palikuši tikai tie, kuriem ir svarīgi saglābt amatus un ietekmi, nevis vērtības un principus.

Par "pēdējo pilienu" izstāšanās no partijas lēmuma pieņemšanā Averjanovam esot kļuvis paziņojums par partijas nosaukuma maiņu uz "Jaunā Vienotība".

No kādreizējās "Vienotības" pēc deputāta domā ir palikusi pāri vien "čaulas kompānija".

Tā kā savu politisko darbību Averjanovs tomēr nevēlas atstāt novārtā, viņš pieļauj, ka visticamāk sekos citām nodaļām, kas jau pieslējušās partijai "Sabiedrība citai politikai".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)