Banner 980x90

VARAM: Par Daugavpils domes lemtspēju varēs spriest tikai tad, ja dome nevarēs nodrošināt trīs sēdes pēc kārtas

Rīga, 22.okt., LETA. Par Daugavpils domes rīcībspēju jeb nespēju veidot konstruktīvu darbu var gadījumā, ja pašvaldība nevar nodrošināt trīs kārtējās sēdēs pēc kārtas, aģentūrai LETA pauda vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra preses sekretāre Santa Vaļuma.

"Līdz ar to par tālāko pašvaldības rīcību būs iespējams lemt atbilstoši faktiskajiem notikumiem vai pieņemtajiem lēmumiem," sacīja Vaļuma. Tāpat viņa norādīja, ka pašvaldībai nav pienākums informēt ministriju par izmaiņām koalīcijā.

Saskaņā ar likumu "Par pašvaldībām", Saeima var atlaist domi, ja tā atkārtoti nepilda vai pārkāpj Satversmi, likumus, Ministru kabineta noteikumus vai arī nepilda tiesas spriedumus vai arī, ja tā atkārtoti pieņem lēmumus un veic darbības jautājumos, kas ir Saeimas, Ministru kabineta, ministriju, citu valsts pārvaldes iestāžu vai tiesas kompetencē.

Tāpat domi var atlaist tad, ja tā divu mēnešu laikā pēc sanākšanas uz pirmo sēdi vai pēc attiecīgo amatpersonu vai institūciju atkāpšanās nav ievēlējusi domes priekšsēdētāju, viņa vietnieku vai pastāvīgās komitejas, kā arī, ja tā nav spējīga pieņemt lēmumus sakarā ar to, ka trīs sēdēs pēc kārtas tajās nepiedalās vairāk nekā puse no attiecīgās domes deputātu kopskaita.

Kā ziņots, Latgales partija izstājusies no koalīcijas ar Daugavpils mēra Riharda Eigima pārstāvēto "Mūsu partiju", tādējādi koalīcija pilsētas domē vairs nedarbojas, pirmdien sasauktajā preses konferencē paziņoja domes deputāts, Latgales partijas priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis (Latgales partija (LP)).

Daugavpils domē ir pārstāvētas trīs partijas. Koalīcijā strādā divi "Mūsu partijas" (MP) un seši LP deputāti. Savukārt opozīcijā ir partija "Saskaņa" ar pieciem deputātiem.

Tikmēr vienīgās domes opozīcijas partijas, "Saskaņas" deputāts Andrejs Elksniņš aģentūrai LETA pauda, ka vienīgā izeja, lai Daugavpils dome varētu strādāt konstruktīvi, ir atkārtotas domes vēlēšanas.

Lai arī Lāčplēsis paziņojis par iziešanu no koalīcijas ar Eigima pārstāvēto MP, Elksniņš uzskata, ka to nevar saukt par koalīcijas pamešanu. "Tā ir vienkārši fikcija. Viņi paziņo par iziešanu no koalīcijas, bet neprasa domes priekšsēdētāju atkāpties," uzskata Elksniņš.

Arī "Saskaņa" nerosinās Eigima atkāpšanos, jo politiskā spēka deputāti nav balsojuši ne par viņa, ne par viņa vietnieku apstiprināšanu amatā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)