Banner 980x90

SIA "Miega slimību centrs" – miega apnojas diagnostika un ārstēšana, krākšanas ārstēšana, bezmiega ārstēšana

Regulāri miega traucējumi, krākšana, nespēks un miegainība nākamajā rītā nomoka lielu daļu iedzīvotāju visā pasaulē, tomēr vienlaikus daudzi šai problēmai nepievērš pietiekami lielu uzmanību un pat neiedomājas, ka viņiem varētu būt nepieciešama miega apnojas diagnostika un ārstēšana.

Miega apnojas diagnostika un ārstēšana

Regulāri miega traucējumi, krākšana, nespēks un miegainība nākamajā rītā nomoka lielu daļu iedzīvotāju visā pasaulē, tomēr vienlaikus daudzi šai problēmai nepievērš pietiekami lielu uzmanību un pat neiedomājas, ka viņiem varētu būt nepieciešama miega apnojas diagnostika un ārstēšana. Miega apnoja ir nopietna slimība, kas izpaužas kā īslaicīga elpošanas apstāšanās miega laikā – šādas epizodes atkarībā no slimības smaguma pakāpes nakts laikā var atkārtoties vairākas reizes. Elpošanas traucējumi miegā būtiski ietekmē ne tikai miega kvalitāti un pašsajūtu nākamajā dienā, bet arī rada nopietnu komplikāciju un saslimšanu attīstības risku. Ja laikus netiek veikta miega apnojas diagnostika un ārstēšana, sekas, diemžēl, var būt arī letālas.

Raksturīgākie simptomi, kas signalizē, ka cilvēkam būtu jāapsver miega apnojas diagnostika un ārstēšana, ir nemierīgs miegs, bieža grozīšanās no viena sāna uz otru, nogurums un nespēks pēc naktsmiera, pastiprināta miegainība dienas laikā (kas ir īpaši bīstami, ja cilvēks vada automašīnu), kā arī regulāras galvassāpes no rīta. Tāpat viena no galvenajām miega apnojas pazīmēm, ko noteikti nevajadzētu ignorēt, ir krākšana. Miega apnojas diagnostika un ārstēšana ir ieteicama arī, ja no rītiem nomoka galvassāpes, ir paaugstināts arteriālais spiediens (biežāk rīta un nakts stundās) vai sirdsdarbības traucējumi, piemēram, tahikardija vai aritmija. Miega apnojas diagnostika un ārstēšana īpaši jāapsver cilvēkiem ar palielinātu ķermeņa svaru vai aptaukošanos, smēķētājiem, hronisku obstruktīvu plaušu slimību (HOPS) pacientiem, kā arī cilvēkiem ar endokrinoloģiskām saslimšanām, piemēram, hipotireozi, un neiroloģiskām saslimšanām, kas noved pie muskuļu tonusa samazināšanās (insults, miopātija, miodistrofija u.c.). Arī tad, ja cilvēkam ir tādi anatomiski defekti kā, piemēram, deguna starpsienas izliekums, polipi, palielinātas mandeles, adenoīdi, vai hroniskas iesnas, miega apnojas diagnostika un ārstēšana ir ļoti ieteicama.

Jau vairāk nekā 14 gadus miega apnojas diagnostika un ārstēšana tiek nodrošināta "Miega slimību centrā" – vienīgajā ārstniecības iestādē Latvijā, kas specializējas miega apnojas, krākšanas, bezmiega un citu miega traucējumu izmeklēšanā un terapijā. Diagnostika pārsvarā tiek veikta ambulatori, nakts laikā, izmantojot speciālu diagnostikas iekārtu, ko izsniedz "Miega slimību centra" speciālisti, taču arī stacionāra diagnostika ir iespējama. Lai uzzinātu, vai jums vai jūsu dzīvesbiedram varētu būt obstruktīvas miega apnojas risks, "Miega slimību centra" mājaslapā iespējams izpildīt bezmaksas testu, atstājot arī savu tālruņa numuru, lai vajadzības gadījumā centra speciālistiem būtu vieglāk ar jums sazināties.

 Lasiet vairāk: www.miegacentrs.lv

Krākšanas ārstēšana

Krākšana nav tikai estētiska problēma, kas vairāk traucē naktsmieru krācēju dzīvesbiedriem. Krākšanas ārstēšana ir ļoti vēlama arī tāpēc, ka arī pats cilvēks, kas krāc, nākamajā dienā jūtas neizgulējies, miegains un bez enerģijas, kas skaidrojams ar to, ka smadzenes arī miega laikā turpina uztvert skaņas, tai skaitā krākšanas radīto troksni, bet tas ievērojami pazemina naktsmiera kvalitāti. Ļaunākais ir tas, ka ļoti daudzi cilvēki krākšanu neuztver kā apdraudējumu savai veselībai un turpina ar to sadzīvot ilgus gadus. Tomēr svarīgi saprast – ja miegs ir traucēts regulāri, pastāv dažādu veselības problēmu risks. Nopietnākā slimība, par ko var signalizēt un kuras attīstību var veicināt krākšana, ir obstruktīva miega apnoja, kad cilvēks miegā uz brīdi pārstāj elpot, tāpēc krākšanas ārstēšana jāuzsāk savlaicīgi, uzlabojot ne tikai sava, bet arī dzīvesbiedra miega un dzīves kvalitāti kopumā.

Krākšanas ārstēšana sākas ar konsultāciju pie speciālista, kas noskaidro pacienta sūdzības, veic izmeklēšanu un izstrādā tālākās rīcības plānu. Atkarībā no sūdzībām pacientam var tikt veikti vairāki izmeklējumi. Vieglākos gadījumos krākšanas ārstēšana tiek īstenota, pielietojot individuāli izgatavotu mutes kapi vai speciālu aerosolu, kas mazina krākšanu. Savukārt sarežģītākos gadījumos krākšanas ārstēšana var tikt veikta ķirurģiskā ceļā. Krākšanas ārstēšana ir efektīva, arī izmantojot CPAP (ang. Continuous Positive Airway Pressure – pastāvīgs pozitīvs spiediens elpceļos) terapijas ierīces, kas ar vieglas gaisa plūsmas palīdzību neļauj elpceļiem nosprostoties, tādējādi novēršot krākšanu.

"Miega slimību centrs" savu darbību uzsāka jau 2006. gadā un veiksmīgi ārstē pacientus ar dažādiem miega traucējumiem un saslimšanām. Krākšanas ārstēšana tiek uzsākta ar rūpīgu diagnostiku, kas ļauj piemeklēt katram pacientam atbilstošāko terapijas veidu. "Miega slimību centrs" ir vienīgā klīnika Latvijā, kas specializējusies tieši miega traucējumu ārstēšanā; centra speciālisti savas profesionālās darbības laikā ir pieredzējuši dažādus miega traucējumu gadījumus un spēj rast risinājumu arī sarežģītākās situācijās.

Lasiet vairāk: www.miegacentrs.lv

Bezmiega ārstēšana

Ikviens no mums kaut reizi dzīvē ir saskāries ar grūtībām iemigt, un parasti tas tiek saistīts ar dienas laikā piedzīvoto stresu vai uztraukumu par nākamās dienas notikumiem, kā arī miega higiēnas neievērošanu, tāpēc tāda iespēja kā bezmiega ārstēšana netiek apsvērta. Protams, pārejoša bezmiega gadījumā kā risinājums var būt nomierinošas tējas vai, piemēram, miega hormona melatonīna preparāti, kas palīdz samazināt iemigšanai nepieciešamo laiku. Tomēr, ja bezmiegs nomoka jau vairāk nekā mēnesi, tas ir nopietns signāls, ka nepieciešama kompleksa bezmiega ārstēšana pie speciālista, jo regulārs un ilgstošs miega trūkums var novest pie bēdīgām sekām – bezmiegs var pāraugt hroniskā formā, novājināt  imunitāti, veicināt neiroloģiskus vai psihiskus traucējumus, iekšējo orgānu patoloģiju attīstību, sirds un asinsvadu saslimšanas. Tāpat bezmiega ārstēšana ir vēlama, jo negulētas naktis ilgstošākā laika posmā palielina risku iekļūt ceļu satiksmes negadījumā – cilvēkam, kas cieš no bezmiega, ir būtiski pazeminātas koncentrēšanās spējas un palēnināta reakcija. Tāpat var gadīties uz dažām sekundēm vai minūtēm ieslīgt vieglā snaudā, ko sauc par mikromiegu – daudzas traģiskas transportlīdzekļu avārijas pasaulē notikušas tieši tāpēc, ka cilvēks ir aizmidzis pie automašīnas stūres. Tādēļ bezmiegu nekādā gadījumā nedrīkst ielaist un bezmiega ārstēšana jāsāk savlaicīgi, lai izvairītos no komplikācijām un bīstamām situācijām, kas apdraud dzīvību. 

Viena no ilgtermiņā efektīvākajām metodēm, ar kuras palīdzību tiek veikta bezmiega ārstēšana, ir kognitīvi biheiviorālā jeb uzvedības terapija, kas tiek kombinēta vēl ar citām pieejām, piemēram, relaksācijas treniņiem, meditāciju, stimulu kontroli, miega ierobežošanu un citām. Vairumā gadījumu bezmiega ārstēšana ir veiksmīga, tomēr ļoti liela nozīme ārstēšanā ir arī paša pacienta līdzdalībai un līdzatbildībai par ārstēšanas iznākumu. Pat ja ārstējoties ir vērojami pirmie uzlabojumi, bezmiega ārstēšana nekādā gadījumā nedrīkst tikt pārtraukta, līdz nebūs pilnīgas pārliecības par sekmīgu izārstēšanos. Parasti bezmiega ārstēšana ilgst no četrām līdz astoņām nedēļām.

"Miega slimību centra" speciālistiem ir plaša pieredze bezmiega un miega traucējumu ārstēšanā. Bezmiega ārstēšana norisinās, izmantojot ASV specializēto klīniku ārstēšanas metodes, maksimāli izvairoties no medikamentu izrakstīšanas, lai panāktu miega uzlabojumus dabiskā un cilvēka organismam saudzējošākā veidā. Lai kādi būtu pacienta bezmiega cēloņi – psihosomatiski vai fizioloģiski – "Miega slimību centra speciālisti" spēs tos novērst, atgriežot pacientam iespēju dzīvot pilnvērtīgu un kvalitatīvu dzīvi.

Lasiet vairāk: www.miegacentrs.lv

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (14)
Anonīms [Anonīms] Trešdiena, 06. martā, 2024, 10:12

Hi there, My name is Brooke from Monkey Digital, Allow me to present to you a lifetime revenue opportunity of 35% That's right, you can earn 35% of every order made by your affiliate for life. Simply register with us, generate your affiliate links, and incorporate them on your website, and you are done. It takes only 5 minutes to set up everything, and the payouts are sent each month. Click here to enroll with us today: Think about it, Every website owner requires the use of search engine optimization (SEO) for their website. This endeavor holds significant potential for both parties involved. Thanks and regards Brooke Bowes Monkey Digital

Anonīms [Anonīms] Ceturtdiena, 08. februārī, 2024, 12:05

Hi there If you ever need Negative SEO or a de-rank strategy, you can hire us here

Anonīms [Anonīms] Ceturtdiena, 04. janvārī, 2024, 08:13

Hi there Just checked your pilseta24.lv's baclink profile, I noticed a moderate percentage of toxic links pointing to your website We will investigate each link for its toxicity and perform a professional clean up for you free of charge. Start recovering your ranks today: Thanks and regards Mike

Anonīms [Anonīms] Piektdiena, 01. decembrī, 2023, 03:00

Hi there, My name is Carole from Monkey Digital, Allow me to present to you a lifetime revenue opportunity of 35% That's right, you can earn 35% of every order made by your affiliate for life. Simply register with us, generate your affiliate links, and incorporate them on your website, and you are done. It takes only 5 minutes to set up everything, and the payouts are sent each month. Click here to enroll with us today: Think about it, Every website owner requires the use of search engine optimization (SEO) for their website. This endeavor holds significant potential for both parties involved. Thanks and regards Carole Traugott Monkey Digital

Anonīms [Anonīms] Sestdiena, 19. augustā, 2023, 00:04

Hello If you ever need Negative SEO or a de-rank strategy, you can hire us here