Banner 980x90

Samazinājies "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcas" konsolidētais apgrozījums

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
AS "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca" (DLRR) konsolidētais apgrozījums pirmajā ceturksnī bija 2,3 miljoni eiro un tas ir par 37% mazāks nekā 2015.gada pirmajā ceturksnī, teikts uzņēmuma paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Kā, atsaucoties uz "Firmas.lv", ziņo aģentūra LETA, pērn pirmajā ceturksnī apgrozījums bija 3,6 miljoni eiro.

DLRR koncerns pabeidza 2016.gada pirmo ceturksni ar zaudējumiem 0,96 miljonu eiro apmērā, bet pērn pirmajā ceturksnī DLRR zaudējumi bija 0,923 miljoni eiro.

Pirmajā ceturksnī DLRR koncerns eksportēja savu produkciju uz astoņām valstīm, kopējais eksporta apjoms bija 1,8 miljoni eiro. 2015.gada trīs mēnešos eksporta apjoms bija 2,7 miljoni eiro.

Lielie zaudējumi saistīti ar objekta trūkumu, tāpēc pirmajā ceturksnī notika uzņēmuma izmaksu optimizācija, darbinieku skaita samazināšana un atteikšanās no nepelnošiem darbības veidiem. Pēc provizoriskām mārketinga prognozēm uzņēmums tiks noslogots 2016.gada trešajā un ceturtajā ceturksnī, ņemot vērā izmaksu optimizāciju.

LETA jau ziņoja, ka DLRR koncerna konsolidētais neto apgrozījums pērn bija 19,2 miljoni eiro un tas ir 4% samazinājums attiecībā pret 2014.gada apgrozījumu, teikts DLRR revidētajā konsolidētajā finanšu pārskatā, kas iesniegts biržai "Nasdaq Riga".

DLRR koncerns 2015.gadā cietis 2,5 miljonu eiro zaudējumus, kas ir vairāk nekā divas reizes lielāki nekā 2014.gadā ciestie 1,1 miljona eiro zaudējumi.

Pagājušajā gadā DLRR koncerns eksportēja savu produkciju uz deviņām valstīm, kopējais eksporta apjoms bija 12 miljoni eiro. 2014.gadā eksporta apjoms bija 18 miljoni eiro. Galvenie eksporta virzieni 2015.gadā bija Eiropas Savienības (ES) valstis Igaunija, Polija un Lietuva, kā arī trešās valstis - Krievija, Baltkrievija, Uzbekistāna.

Lielie zaudējumi pērn saistīti galvenokārt ar projektu noslēgumu Krievijas rubļos, kā arī tā iemesla dēļ, ka DLRR nebija nodrošināts ar pasūtījumiem. Tāpēc, lai palielinātu rūpnīcas darbības ekonomisko efektivitāti, tika veikta ražošanas reorganizācija, ražošanas procesu optimizācija, tekošo izdevumu samazināšana, skaidrots finanšu pārskatā.

Pērn tika veikta koncerna reorganizācija - tika izveidoti trīs meitasuzņēmumi: SIA "DL Lokomotīve", SIA "DL Metalworking", SIA "Loģistika". "DL Lokomotīve" veic ritošā sastāva un tā agregātu remontu, "DL Metalworking" nodarbojas ar rezerves daļu izgatavošanu, metālapstrādes un liešanas pakalpojumiem, bet "Loģistika" nodarbojas ar loģistikas pakalpojumiem un pakalpojumiem, saistītiem ar koncerna komunikāciju apkalpošanu un iekārtu kapitālo remontu. Jaunā struktūra sāka darboties no 2015.gada 1.aprīļa.

DLRR koncerna konsolidētais neto apgrozījums 2014.gadā bija 20,2 miljoni eiro, kas ir 21,4% samazinājums attiecībā pret 2013.gadu. Koncerna zaudējumi 2014.gadā bija 1,1 miljons eiro.

DLRR lielākais akcionārs ar 47,97% akciju ir Igaunijas AS "Skinest Rail", 25,27% akciju pieder Igaunijas AS "Spacecom", 15,37% - Igaunijas "LLC Lokomotiiv Investeeringuud", bet pārējiem akcionāriem - 11,39%.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)