Banner 980x90

Rudenī tiesā varētu iesniegt vienošanos krimināllietā pret bijušo "Daugavpils siltumtīklu" vadītāju un diviem uzņēmējiem

Rīga, 20.maijs, LETA. Daugavpils tiesā rudenī varētu iesniegt vienošanos krimināllietā, kurā par korupciju apsūdzēts bijušais PAS "Daugavpils siltumtīklu" valdes loceklis Māris Laudiņš, bet uzņēmēji Gints Sorokins un Jānis Sprinovskis apsūdzēti krāpšanā, aģentūru LETA informēja Daugavpils tiesas priekšsēdētāja palīdze Aiga Trokša-Traško.

Lietas izskatīšana turpināta arī šomēnes, bet atlikta uz 23.oktobra plkst.11 vienošanās saskaņošanai un iesniegšanai tiesā. Trokša-Traško skaidroja, ka lūgumu par vienošanos pieteicis prokurors, un pārējie lietas dalībnieki tam piekrituši.

Jau vēstīts, ka privātpersonas sauktas pie kriminālatbildības par krāpšanu lielā apmērā darījumos par emisijas kvotām kopumā pret 11 Latvijas uzņēmumiem 2011.-2012.gadā.

Kā uzsver apsūdzība, pirmstiesas izmeklēšanā iegūtie pierādījumi ļauj izteikt pieņēmumu, ka apsūdzētie izkrāpa naudu un emisijas kvotas no pieciem uzņēmumiem par kopējo summu ne mazāku kā 759 139 eiro par pakalpojumu, ko viņi nebija domājuši sniegt un arī nevarēja sniegt. Tāpat apsūdzētie mēģinājuši izkrāpt emisijas kvotas par kopēju summu 4 981 216 eiro no sešiem uzņēmumiem, kuri nenoslēdza līgumu ar apsūdzēto pārstāvēto uzņēmumu, apsūdzēto piedāvājumu atzīstot par šaubīgu un aizdomīgu.

Viena no šīm privātpersonām saukta pie kriminālatbildības arī par līdzdalību ļaunprātīga dienesta stāvokļa izmantošanā, ko izdarījusi "Daugavpils siltumtīklu" valsts amatpersona, organizējot "Daugavpils siltumtīkli" finansiāli neizdevīga darījuma noslēgšanu 2012.gada 20.septembrī par emisijas kvotu maiņu, kā rezultātā "Daugavpils siltumtīkliem" nodarīts mantisks zaudējums par summu ne mazāku kā 80 000 eiro.

Tāpat šī privātpersona apsūdzēta dokumenta viltošanu, proti, par 2012.gada 20.septembra līguma par emisijas kvotu maiņu viltošanu 2012.gada septembra beigās. Prokuratūra viņu apsūdz arī par 10 000 kukuļa nodošanu 2012.gada oktobra sākumā "Daugavpils siltumtīklu" valsts amatpersonai. Kukulis dots par labvēlīgu rīcību attiecībā pret apsūdzētā pārstāvēto privātuzņēmumu "Daugavpils siltumtīkli" rīkotā konkursā par emisijas kvotu maiņu.

Savukārt "Daugavpils siltumtīklu" amatpersona saukta pie kriminālatbildības par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu rīkotajā konkursā, 2012.gada 20.septembrī tīši noslēdzot finansiāli neizdevīgu darījumu, proti, līgumu par emisijas kvotu maiņu. Tā rezultātā "Daugavpils siltumtīkliem" nodarīts mantisks zaudējums par summu ne mazāku kā 80 000 eiro.

Amatpersona arī apsūdzēta par dokumenta viltošanu, proti, par 2012.gada 20.septembra līguma par emisijas kvotu maiņu viltošanu 2012.gada septembra beigās. Viņu arī apsūdz par 10 000 eiro kukuļa pieņemšanu par privātpersonai labvēlīgu rīcību "Daugavpils siltumtīkli" rīkotā konkursā par emisijas kvotu maiņu.

Apsūdzētie savu vainu inkriminētajā noziedzīgajā nodarījumā nav atzinuši.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)