Banner 980x90

Ražotnē investējot vairāk nekā desmit miljonus eiro, "Latvijas Maiznieks" saņem prestižo BRC sertifikātu 

Publicitātes foto
Publicitātes foto
A/S "Latvijas Maiznieks" kļuvusi par pirmo Latvijas maizes lielražotāju, kas saņēmusi starptautiski atzīto Lielbritānijas mazumtirdzniecības apvienības (British Retail Consortum – BRC) pārtikas drošības standartu sertifikātu, pilsētas informācijas portālu Daugavpils24.lv informē AS "Latvijas Maiznieks"  uzņēmuma pārdošanas un mārketinga nodaļas vadītājs Māris Daude. 

BRC sertifikāta saņemšanu "Latvijas Maizniekam" nodrošinājušas pēdējo piecu gadu investīcijas ražotnē Daugavpilī, to apjoms sasniedz vairāk nekā desmit miljonus eiro.

No rūpnīcas modernizācijā ieguldītajiem desmit miljoniem eiro, investīcijas 8 miljonu apmērā veikusi A/S "Latvijas Maiznieks", savukārt Eiropas Savienības (ES) fondu atbalsts sastāda nedaudz virs diviem miljoniem eiro. Ieguldījumi veikti uzņēmuma Daugavpils ražotnē laika posmā no 2011. līdz 2016.gadam.

Modernizācijas rezultātā iegādātas mūsdienīgas ražošanas iekārtas, paplašinātas gatavās produkcijas noliktavas, uzlabota ekspedīcija un pilnībā atjaunota ventilācijas sistēma. Tieši šīs investīcijas sekmējušas to, ka "Latvijas Maiznieks" ir saņēmis gan ISO 22000:2006, gan BRC sertifikātu. BRC sertifikācija apliecina produkcijas kvalitāti, labas ražošanas un higiēnas praksi. "

Mums ir svarīgi klientiem piedāvāt augstākās kvalitātes produktus, kas atbilst visām drošības prasībām. Redzam, ka pēdējos gados arī Latvijā pircēji izvēlas iegādāties kvalitātīvāku maizes produkciju lētākas vietā. Tāpat uzņēmuma mērķis tuvākajos gados ir palielināt eksporta apjomus, tāpēc iegūstais BRC sertifikāts ir īpaši nozīmīgs," stāsta lielākā Latvijas maizes ražošanas uzņēmuma pārdošanas un mārketinga nodaļas vadītājs Māris Daude.

BRC sertifikāts ir viens no prestižākajiem un stingrāk regulētajiem pārtikas kvalitātes vadības standartiem pasaulē, kas uzņēmumam paver plašas eksporta iespējas uz vairāk nekā 100 pasaules valstīm, kuru mazumtirdzniecības ķēdes atzinušas šo kvalitātes standartu. Šobrīd A/S "Latvijas Maiznieks" produkciju eksportē uz sešām valstīm: Lietuvu, Vāciju, ASV, Īriju, Lielbritāniju un Bulgāriju.

Modernizācija notikusi ar valsts aģentūras "Latvijas investīciju un attīstības aģentūra" (LIAA) un Lauku atbalsta dienesta (LAD) atbalstu sekojošos projektos: "Jaunu miltu padeves un dozēšanas tehnoloģiju ieviešana" (projekta Nr. 10-00-L12300-000033), "Ražošanas paplašināšana" (projekta Nr. 10-00-L12300-000057) un "Rudzu un saldskābās maizes ražošanas līnijas iegāde" (projekta Nr. APV/2.1.4.0/14/04/019), kas veido kopējās investīcijas 2 012 339 eiro apmērā.

A/S "Latvijas Maiznieks" ir lielākais maizes ražošanas uzņēmums Latvijā. Jaunākās tehnoloģijas apvienojumā ar labākajām Latvijas maizes cepšanas tradīcijāmļauj uzņēmuma ražotajiem produktiem saglabāt nemainīgi labu garšu un kvalitāti. Maizes sērija "Zeltene", sēklu maizes "Pavasara", "Sabile", "Līgatne", "Rundāle", tostermaize "Vita!" ir iecienītākie "Latvijas Maiznieks" produkti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)