Banner 980x90

Prokuratūrai nodod lietu par īpašumu izkrāpšanu un noziedzīgi iegūto 115 750 eiro legalizāciju

Rīga, 18.sept., LETA. Jēkabpils rajona prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai nodots kriminālprocess par nekustamo īpašumu izkrāpšanu un noziedzīgi iegūto 115 750 eiro legalizāciju, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Ieva Sietniece.

Policija izmeklēšanas laikā nostiprinājusi pierādījumus un atzinusi par aizdomās turamām trīs personas, kuras 2015.gadā, no 16.februāra līdz 24.aprīlim, izkrāpa 11 nekustamos īpašumus - lauksaimniecības zemi un mežu, kuru kopējā platība ir 268 hektāri.

Minētajā laika posmā organizētā noziedzīgā grupa, kur viens bija organizators un divi izpildītāji, mantkārīgu motīvu vadīta un iedzīvošanās nolūkā, izmantojot viltotus dokumentus, izkrāpa 11 nekustamos īpašumus Krustpils, Ilūkstes, Rēzeknes un Ludzas novados. Īpašumu kopējā tirgus vērtība ir 111 625 eiro. Tāpat aizdomās turamie legalizēja noziedzīgi iegūtos līdzekļus - 115 750 eiro.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka sākotnēji nekustamie īpašumi, izmantojot viltotus pirkuma līgumus, iegādāti uz trīs fiktīvu uzņēmumu vārda un reģistrēti zemesgrāmatā. Tālāk, izmantojot viltotus pirkuma līgumus, tie pārdoti vienam no organizētās grupas dalībniekiem un reģistrēti zemesgrāmatā, pēc kā tos jau pārdeva citām personām. 

Kriminālprocess sākts par krāpšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa, par dokumenta, zīmoga un spiedoga viltošanu un izmantošanu, ja tas izdarīts mantkārīgā nolūkā vai ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, kā arī par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa. 

Sietniece uzsvēra, ka aizturot noziedzīgo grupu, policistiem ir izdevies novērst kaitējumu valstij ne mazāk kā 115 750 eiro apmērā. Par cietušo lietā atzīts Valsts ieņēmumu dienests.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)