Banner 980x90

Pilsētnieka kartes ieviešanai Daugavpilī paredz 150 000 eiro finansējumu

Rīga, 13.febr., LETA. Sagatavotajā Daugavpils pašvaldības bāzes budžetā 2019.gadam ir paredzēts 150 000 eiro finansējums Pilsētnieka kartes izveidei, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Pagaidām Pilsētnieka kartes priekšrocību saraksts ir izstrādes stadijā. Plānots, ka karte darbosies kā skolēnu apliecība, bezmaksas ēdināšanas karte skolēniem, vienota braukšana biļete autobusiem un tramvajiem. Bezmaksas braukšanas biļetes kontekstā elektroniskās braucienu uzskaites ieviešana ir obligāta prasība visām republikas pilsētu pašvaldībām, uzsvēra pilsētas pašvaldībā.

Diskusijas par Pilsētnieka kartes nepieciešamību Daugavpils domē nerimstas jau pusotru gadu. Darba grupas locekļi iepazinušies ar Rīgas, Jelgavas un Rēzeknes pašvaldību pieredzi, kur šāda tipa karte ne tikai atvieglo municipālo servisu lietošanu, bet arī ļauj saņemt atlaides par dažādām precēm un pakalpojumiem. Šo jautājumu, jo īpaši attiecībā uz medikamentu atlaidēm, Daugavpils domei sola risināt nākotnē.

Iepriekš domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Zdanovskis ("Mūsu partija") aģentūrai LETA pauda, ka kartes ieviešana Daugavpilī kopumā varētu izmaksāt aptuveni divus miljonus eiro.

Vicemērs norādīja, ka Ministru kabineta noteikumi uzliek pašvaldībai par pienākumu nodrošināt gan pārvadājumus sabiedriskajā transportā, gan arī iedzīvotājiem sniegtās sociālās palīdzības uzskaiti. Tāpēc ir jāpieņem principiāls un politisks lēmums, kā šī uzskaite tiks veikta - vai tas notiks ar pilsētnieka kartes palīdzību vai kā citādi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)