Banner 980x90

Pasludināti konkursa "Daugavpils eksportspējīgākais uzņēmums" uzvarētāji

Daugavpils, 23.apr., LETA. Pasludināti uzvarētāji Daugavpils pilsētas domes izsludinātajā konkursā "Daugavpils eksportspējīgākais uzņēmums", aģentūru LETA informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Ražošanas uzņēmumu konkurencē ar apgrozījumu virs pieciem miljoniem eiro par uzvarētāju kļuvusi SIA "Zieglera mašīnbūve", kas eksportē komplektējošas daļas mašīnbūves uzņēmumiem, pārsvarā lauksaimniecības tehnikai uz Eiropas Savienību (ES) un 16 pasaules valstīm. Otrajā vietā ierindojies kabeļu ražotājs SIA "Axon Cable", kas savu produkciju eksportē uz ES valstīm, bet trešajā - kaprona tehnisko šķiedru ražotājs SIA "Nexis fibers", kas savu produkciju eksportē uz 26 pasaules valstīm.

Ražošanas uzņēmumi konkurencē ar apgrozījumu mazāku par pieciem miljoniem eiro uzvarētāja lauri tikuši metālapstrādes SIA "SM", kas ražo komplektējošas daļas dažādai tehnikai. 95% produkcijas uzņēmums eksportē uz ES valstīm. Otrajā vietā ierindojās kancelejas preču ražotājs SIA "Centennial Industries", kas 95% produkcijas eksportē uz desmit ES valstīm, bet trešajā - gaļas un zivju pārstrādes SIA "Rital D", kas 70% konservu eksportē uz dažādām pasaules valstīm.

Veicināšanas balvas šoreiz pasniegtas pārtikas ražošanas SIA "Daers", metālapstrāde SIA "Belmast" un AS "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca".

Daugavpils pilsētas domes izsludinātajā konkursā "Daugavpils eksportspējīgākais uzņēmums" varēja piedalīties Daugavpils pilsētas administratīvajā teritorijā reģistrētie ražošanas uzņēmumi, kas tieši vai pastarpināti pārdod savu produkciju ārpus Latvijas robežām neatkarīgi no produkcijas veida un eksporta tirgiem. Konkursam tika iesniegti 14 pieteikumi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)