Banner 980x90

Naudas aizdevums pret automašīnas ķīlu

Publicitātes foto
Publicitātes foto
 Latvijā jau ilgstoši ir pieejami dažādi aizdevumu veidi, no kuriem mazāk zināmi ir tie, kas piedāvā aizņemties pret nodrošinājumu. Izvēloties šo variantu, ir iespējams saņemt kredītu ar ilgāku termiņu un vienlaikus arī aizņemties lielākas naudas summas. Par ķīlu var kalpot automašīna un arī citi transportlīdzekļi, piemēram, motocikls, bet parasti tiek ieķīlāts tieši auto. Vairāk par iespēju aizņemties pret auto Jūs varat uzzināt Kredit.lv. Aizpildot pieteikumu darba laikā, atbilde tiek sniegta vidēji 15–30 minūšu laikā, bet visas formalitātes nokārtot un naudu saņemt var 1–2 darbdienās. 

Izmantot šo variantu var ikviens auto īpašnieks, kura transporta līdzeklis ir tiesīgs piedalīties ceļu satiksmē. Tas nozīmē, ka automašīnai ir jābūt izietai tehniskai apskatei (CSDD), nomaksātiem nodokļiem un derīgai OCTA apdrošināšanai. Ieķīlāt cita cilvēka auto nevar, jo īpašumtiesības tiek pārbaudītas pirms darījuma noslēgšanas. Arī transporta līdzekļi, uz kuriem vēl ir aktīvs līzinga atlikums, parasti nevar tikt ieķīlāti, jo šādu variantu nepieļauj līzinga devējs. Atsevišķos gadījumos gan var mēģināt sarunāt, ka, izmantojot daļu jaunā aizdevuma, tiek dzēsts vecais līzings, bet tā ir individuāla vienošanās, nevis standarta prakse. 

Lēmumu ieķīlāt transporta līdzekli parasti pieņem cilvēki, kuriem ir nepieciešams aizdevums ilgtermiņa vajadzībām un kuri ir pārliecināti, ka spēs izpildīt līgumsaistības. Tā kā kredīts tiek izsniegts pret nodrošinājumu, ir jārēķinās, ka saistību kavēšana var rezultēties ar auto atsavināšanu. Šāds galējais līdzeklis, protams, netiek izmantots, ja maksājumi tiek kavēti vienu dienu, taču jārēķinās, ka ilgstoša kavēšanās netiek pieļauta. Tāpat jāņem vērā, ka došanās ārpus mūsu valsts robežām ir jāsaskaņo ar kreditoru, saņemot rakstisku atļauju. Ja Jums ir regulāri jādodas ārpus Latvijas darba vai privātās darīšanās, rēķinieties, ka šī aizdevuma veida izvēle var apgrūtināt ikdienas gaidas un, iespējams, ir vērts izvēlēties citu variantu. 

Cik daudz ir iespējams aizņemties? 
Pieejamā kredīta apmērs ir pilnībā atkarīgs no auto novērtējuma vērtības. Ja automašīna tiek novērtēta 5000 eiro vērtībā, tad maksimālā aizdevuma summa varētu būt 90% no tā cenas. Uzreiz jāņem vērā, ka novērtējuma vērtība var atšķirties no cenām, ko var redzēt sludinājumu portālos tādas pašas markas transporta līdzekļiem. Aizdodot naudu, tiek ņemts vērā, cik reālas ir iespējas šo auto reāli pārdot, jo uzņēmums nevar gaidīt mēnešiem vai gadiem, kamēr atradīsies piemērots pircējs. Auto tirdzniecība nav aizdevēja pamatnodarbošanās, bet tikai blakus nodarbe, kas izriet no tā, ka daļa klientu nespēj vai nevēlas pildīt līgumsaistības noteiktajā termiņā. 

Lai samazinātu ikmēneša maksājuma apmēru, ir jāizvēlas ilgāks kredīta atmaksas termiņš, taču ir jārēķinās, ka tas nepaliek bez sekām. Absolūti lielākajā daļā situāciju ilgāks parāda atmaksas termiņš beigās nozīmēs, ka par finanšu līdzekļu piesaisti procentos samaksāsiet vairāk. Lai izvairītos no liekiem tēriņiem, ir vērts atmaksāt aizdevumu maksimāli ātri. Par laimi, Latvijas likumi paredz, ka jebkurš aizņēmumu veids, t.sk. kredīts pret automašīnas nodrošinājumu, var tikt atmaksāts pirms termiņa bez papildus komisijas maksas. Ja nepieciešams kāds cits aizdevumu veids un latviešu valoda nav dzimtā, iepazīstieties ar informāciju krievu valodā. Pirms ieķīlāt savu automobili, rūpīgi izvērtējiet iespējas atmaksāt naudu noteiktajā termiņā. Aizņemieties atbildīgi! 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)