Banner 980x90

Lai ieekonomētu 60 000 eiro, "Daugavpils ūdenī" likvidēs divus direktoru amatus

Rīga, 22.janv., LETA. Lai optimizētu budžetu un ieekonomētu 60 000 eiro, paredzēts samazināt pašvaldības SIA "Daugavpils ūdens" vadītāju skaitu, sociālajā tīklā "Facebook" paziņojis jaunievēlētais Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš (S).

Izskatot uzņēmuma 2019.gada budžetu, mērs nav piekritis apstiprināt plānotos 280 000 eiro zaudējumus un ieceri palielināt kanalizācijas tarifu par 7-8%. Tā vietā paredzēts samazināt vadītāju skaitu, ietaupot 60 000 eiro. "Daugavpils ūdenī" darbojas valdes loceklis un trīs direktori, un paredzēts likvidēt rīkotājdirektora un komercdirektora amatus.

Tāpat uzņēmumam uzdots sagatavot jaunu budžeta projektu.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka "Daugavpils ūdens" rīkotājdirektora amatā 2018.gadā iecelts bijušais pilsētas Pašvaldības policijas priekšnieks Vladimirs Gudakovskis, pret kuru Elksniņš, būdams mēra amatā pirmo reizi, 2017.gadā sāka dienesta pārbaudi, un vēlāk policists amatu atstāja.

Ar Elksniņu aģentūrai LETA otrdien sazināties neizdevās.

"Daugavpils ūdens" valdē darbojas Ģirts Kolendo. Uzņēmuma apgrozījums 2017.gadā bija 5,657 miljoni eiro, bet peļņa sasniedza 444 354 eiro, liecina "Firmas.lv" dati.

Jau vēstīts, ka iepriekš reformas veiktas pašvaldības AS "Daugavpils satiksme", kur turpmāk darbosies viens valdes loceklis līdzšinējo divu vietā. Pasažieru pārvadāšanas uzņēmuma akcionāru sapulcē pieņemts lēmums turpināt "Daugavpils satiksmes" reorganizāciju, likvidējot viena valdes locekļa amatu. Uzņēmumā turpinās strādāt viens valdes loceklis Romans Savickis. Viņš "Daugavpils satiksmi" vada kopš 2017.gada 1.augusta.

"Daugavpils satiksmes" valdes locekļu skaita samazināšanu Daugavpils mēra pienākumu izpildītājs Igors Prelatovs ("Mūsu partija") pieļāvis jau pērnā gada noslēgumā. Prelatovs stāstīja, ka domes vadība gaidīs, kamēr uzņēmums novērsīs auditā norādītos trūkumus, vienlaikus akcentējot, ka domes solis var būt radikāls, samazinot uzņēmuma vadītāju skaitu līdz vienam, kas ļaušot arī ieekonomēt līdzekļus.

Jau vēstīts, ka novembra sākumā "Daugavpils satiksmes" akcionāru sapulcē par uzņēmuma valdes locekli uz laiku iecelts Latgales partiju pārstāvošais Jevģenijs Oļenovs, jo no pašvaldības kapitālsabiedrības valdes locekļa amata atsaukts Sergejs Blagoveščenskis.

Savā publiskajā paziņojumā līdzšinējais mērs Rihards Eigims ("Mūsu partija"), pamatojot izmaiņas uzņēmuma valdē, pauda, ka viņam ir zināmi vairāki gadījumi, kad Blagoveščenska padotie darba laikā atradās alkohola reibumā, bet viņš, lai arī atbildīgs par autobusu satiksmi uzņēmumā, atbilstoši nav reaģējis. Tāpat atlaistais valdes loceklis mēģinājis veikt dīzeļdegvielas iepirkumu uzņēmuma vajadzībām par 1,3 miljoniem eiro, apejot domes centralizēto iepirkumu nodaļu. Uzņēmumā veiktais audits esot atklājis arī vairākus citus pārkāpumus, ko pieļāvis Blagoveščenskis.

Turklāt Blagoveščenskis, lai gan pats esot veicis aprēķinus par uzņēmuma optimizācijas nepieciešamību un darbinieku atlaišanu, publiski aizstāv atlaižamos. "Es to vērtēju kā tīšu pilsētas iedzīvotāju uzmanības novēršanu no uzņēmuma reālajām problēmām un izaicinājumiem," pauda Eigims.

Pats Blagoveščenskis pilsētas mēra pausto sauca par apmelojumiem un izvērtē iespēju vērsties tiesā saistībā ar apmelošanu un cieņas aizskaršanu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)