Banner 980x90

Ieteikumi, izvēloties rotaslietas

Mūsdienās ir pieejams ļoti plašs rotaslietu klāsts. Sākot no pavisam mazām un nepamanāmām rotaslietām, beidzot ar lielām, pamanāmām un smagnējām. Katram cilvēkam ir sava gaumes izjūta attiecībā uz tām. Arī materiāli, no kādiem tiek veidotas rotas, atšķiras. Var izvēlēties pavisam vienkāršu bižutēriju vai arī dārgmetāla rotas, kas tiek papildinātas ar dažādiem dārgakmeņiem. 

Lai vai kā, rotaslietu cena un materiāls nenosaka to, vai konkrētā rota ir skaista. Vissvarīgāk ir, lai rota piestāv tās valkātājam. Arī vienkārša bižutērija var lieliski papildināt kopējo tēlu.   

Nevar noliegt, ka rotaslietas ir viens no labākajiem izgudrojumiem modes vēsturē, tāpēc vairums cilvēku diezgan bieži iegādājas sev kādu jaunu rotaslietu. Tomēr ne visiem cilvēkiem rotu izvēle ir vienkārša. Ja arī jums sagādā grūtības atrast tieši jums piemērotas rotaslietas, tad raksta turpinājumā esošie ieteikumi atvieglos izvēles izdarīšanu. 

Gredzeni
Tieši gredzens ir tā rotaslieta, kas tika izgudrota pati pirmā. Pašā sākumā gredzeni nekalpoja kā dekoratīvi elementi. Tie norādīja, kādai dzimtai pieder ikviens no cilvēkiem. Tikai laikam ejot, gredzeni sāka kalpot kā dekoratīvie elementi. 

Mūsdienās ir pieejami daudz un dažāda veida gredzeni, piemēram, zelta, platīna vai sudraba gredzeni, gredzeni ar dārgakmeņiem. Jaunām meitenēm ieteicams izvēlēties pavisam vienkārša dizaina gredzenus, kas nav pārāk uzkrītoši. Vecākām sievietēm lieliski piestāvēs masīvāki gredzeni ar kādu dārgakmeni. Šādi gredzeni piedod eleganci. 

Sievietēm, kurām ir tievi un gari pirksti, piestāvēs gandrīz jebkurš gredzens. Savukārt īsāku pirkstu īpašniecēm ieteicams izvēlēties gredzenus ar vertikālu dizainu, jo tie spēs vizuāli pagarināt pirkstus.      

Aproces
Aproces parasti iedalās pēc to formas - tradicionālās jeb apaļās aproces, nenoslēgtā gredzena formas aproces, kā arī aproces, kas ir izrotātas ar dažādiem piekariņiem. Izvēloties aproci, pats svarīgākais, kas jāņem vērā, ir tās izmērs.
 
Ja aproce būs pārāk šaura, tā uz ādas atstās neglītas svītras, kā arī nebūs patīkami to nēsāt. Savukārt, ja aproce būs pārāk liela, tā slīdēs nost no rokas un var pazust. Vēl viens svarīgs nosacījums, kas jāņem vērā – aprocei no plaukstas jāatrodas tādā attālumā, kas ir vienāds ar  vismaz viena rokas pirksta platumu. 

Ja vēlaties iegādāties ķēdītes tipa aproci, tad pirms pirkšanas noteikti pārbaudiet tās aizdari un posmus, jo tie mēdz būt vistrauslākie. 

Auskari
Jau izsenis vairākās pasaules valstīs ir pieņemts caurdurt ausis gan sievietēm, gan vīriešiem. Arī auskaru piedāvājums mūsdienās ir ļoti plašs. 220.lv ir pieejami gan zelta, gan sudraba auskari

Arī auskari ar dārgakmeņiem ir pieejami daudzos veikalos. Auskari ir tas aksesuārs, kas pievērš uzmanību katra cilvēka sejai, tāpēc to izvēlei vajadzētu pievērst pēc iespējas lielāku uzmanību. Der zināt, ka:
• apaļi auskari, klipši vai auskari ar izteiktu reljefu vizuāli paplašina seju. Šāda veida auskari piestāvēs sievietēm, kurām ir garens sejas ovāls;
• nelieli, plakani, garenas formas vai auskari ar dažādiem piekariņiem piestāvēs sievietēm, kurām ir apaļīga seja; 
• sievietēm, kurām ir pareizs sejas ovāls piestāvēs ikvienas formas auskari, tāpēc var teikt, ka šādas sejas formas īpašniecēm ir ļoti paveicies.

Noteikti nevajag baidīties eksperimentēt, jo tikai tādā veidā var saprast, kas piestāv un kas nepiestāv, kā arī atrast savus ideālos auskarus.

Ķēdītes
Ķēdītes izvēlē galvenā uzmanība jāpievērš tās garumam. Ikviena ķēdīte lieliski izskatīsies kopā ar kulonu. Uzliekot ķēdīti uz kakla, var noslēpt arī pāris defektu, piemēram, ja liekas, ka jums ir pārāk garš kakls, tad ķēdīte vairākās kārtās ar kulonu spēs vizuāli saīsināt kaklu. 


 
 
 
 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)