Banner 980x90

Daugavpilī Zinātnes festivālā varēs iepazīt un izvēlēties savu zinātni

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
No otrdienas, 27.septembrim līdz 29.septembrim visi interesenti tiek aicināti aizraujošā un zināšanas bagātinošā ceļojumā - 11.Daugavpils Zinātnes festivālā, kurā ikviens apmeklētājs, iesaistoties dažādās aktivitātēs, saprotamā veidā varēs iepazīt un izvēlēties savu zinātni, aģentūru LETA informēja Daugavpils Universitātes (DU) sabiedrisko attiecību menedžere Zaiga Lāce.

"Zinātnes festivāls ļaus iepazīt zinātnes pasauli, pavērot, kā tā tiek izmantota mūsu ikdienas dzīvē, uzzināt jaunus un pārsteidzošus faktus par labi zināmām un ierastām lietām un procesiem," stāsta DU zinātņu prorektore Inese Kokina.

Festivāla mērķis ir vienkāršā un uzskatāmā veidā izglītot sabiedrību par aktuālām zinātnes tēmām, rosināt jauniešus pievērsties zinātniskiem pētījumiem. Tā gaitā ir paredzēti pasākumi dažādām mērķauditorijām, tostarp skolēniem, skolotājiem, studentiem, uzņēmējiem un pašvaldību darbiniekiem.

DU šogad svin savu 95.gadskārtu. Līdz ar to 11.Daugavpils Zinātnes festivālā būs iespēja "aizceļot pagātnē", apskatot, ar kādām tehnoloģijām, kādi un kā tika veikti pētījumi dabaszinātnēs, humanitārajās un sociālajās zinātnēs 20.gadsimtā un kā tas ir 21.gadsimta sākumā.

11.Daugavpils Zinātnes festivāls piedāvās dažādas izstādes, interaktīvas aktivitātes un lekcijas, kas notiks ne tikai DU mācību korpusos, bet arī Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā un Latgales Centrālajā bibliotēkā.

Trīs festivāla dienās varēs iepazīt zinātnisko laboratoriju ikdienas darba ritējumu, darboties meistarklasēs, piedalīties aizraujošās lekcijās, spēlēs un konkursos, apgūstot daudz jaunu un interesantu zināšanu.

11.Daugavpils Zinātnes festivālu organizē DU un Dabas izpētes un vides izglītības centrs sadarbībā ar atbalstītājiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)