Banner 980x90

Daugavpilī vasaras sezonā siltumenerģijas pakalpojumu tarifs samazināsies par 22,7%

Rīga, 18.apr., LETA. Daugavpilī no 1.maija līdz 30.septembrim siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifs būs 44,59 eiro par megavatstundu, kas ir par 22,7% mazāk nekā pašlaik, liecina Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padomes ziņojums.

Patlaban Daugavpilī uzņēmuma AS "Daugavpils siltums" siltumenerģijas apgādes pakalpojumu gala tarifs ir 57,67 eiro par megavatstundu.

Kā norādīts SPRK padomes ziņojumā, AS "Daugavpils siltumtīkli" SPRK iesniedza pašu noteiktos siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifus. Regulators, izvērtējot noteiktos tarifus un to pamatojumu, atzina, ka tie atbilst SPRK metodikai.

Regulatora piešķirtā atļauja komersantam pašam noteikt siltumenerģijas gala tarifu ļauj "Daugavpils siltumtīkli" savlaicīgi reaģēt uz kurināmā cenas, iepirktās siltumenerģijas cenas un pārdotās elektroenerģijas cenas izmaiņām un noteikt tarifu, kas atbilst ekonomiski pamatotām izmaksām. Pēc atļaujas piešķiršanas SPRK ir tiesības uzraudzīt komersanta darbību un aizstāvēt lietotāju intereses, tostarp tiesības saņemt siltumenerģiju par tarifu, kas atbilst ekonomiski pamatotām izmaksām.

Pēc SPRK padomes ziņojumā norādītā, komersantam ir pienākums informēt regulatoru par jauniem noslēgtiem kurināmā piegādes un iepirktās siltumenerģijas iepirkuma līgumiem, iesniedzot līgumu kopijas, kā arī sniegt informāciju, kas pamato saimnieciski izdevīgākā kurināmā cenas piedāvājuma izvēli.

LETA jau ziņoja, ka "Daugavpils siltumtīkli" ir regulēts siltumenerģijas ražotājs un tirgotājs kopš 2012.gada. Komersantam izsniegta SPRK licence siltumenerģijas pārvadei un sadalei uz laiku no 2017.gada 11.novembra līdz 2037.gada 10.novembrim. Licences darbības zona ir Daugavpils teritorija. Komersants sniedz gan regulētus pakalpojumus, gan neregulētus pakalpojumus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)