Banner 980x90

Daugavpilī sākušies Saules skolas jaunās ēkas būvdarbi

Daugavpils, 15.janv., LETA. Sākušies būvdarbi Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstītajā Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas "Saules skola" apbūves kompleksa Saules ielā 6/8, Muzeja ielā 3 un Saules ielā 2 attīstības projektā, aģentūru LETA informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Projekta "Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas "Saules skola" izveidošana par Profesionālās izglītības kompetences centru (PIKC) un infrastruktūras modernizācijas II kārta" gaitā paredzēts izbūvēt vidusskolas mācību korpusu, kā arī rekonstruēta līdz šim ilgstoši pamesto ēku Saules ielā 2, izbūvējot telpas vizuālās mākslas nodarbībām un dizaina izglītības metodiskajam centram.

Pateicoties labvēlīgiem laika apstākļiem, jau ir sākusies ēkas pamatu izveide. Būvdarbus objektā veic Daugavpils būvniecības kompānija "SIA Lagron", piesaistot vairākus apakšuzņēmējus. Tuvākajā laikā tiks sākti atbalsta sienas pret Daugavas ielu izveides darbi. Būvdarbiem paredzētais termiņš - 14 mēneši.

Plānots, ka līdz 2019./2020.mācību gada sākumam Saules skola varēs pilnībā sākt darbu tās vēsturiskajā teritorijā – kvartālā starp Saules, Muzeju un Daugavas ielām. Pēc Bērnu mākslas skolas pārcelšanās no Muzeja ielas ēkas uz jauno ēku iecerēts projektu turpināt, pašreizējo Bērnu mākslas skolu pārbūvējot par dienesta viesnīcu.

Projekta "Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas Saules skola izveidošana par Profesionālās izglītības kompetences centru (PIKC) un infrastruktūras modernizācijas II kārta" tiek īstenots aktivitātē "Palielināt modernizēto profesionālās izglītības iestāžu skaitu".

Iepriekšējā Eiropas Savienības fondu plānošanas periodā tika atjaunota Saules skolas vēsturiskā ēka. Abu projektu kopējās izmaksas ir aptuveni 4,9 miljoni eiro, tai skaitā ERAF finansējums - 2,5 miljoni eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)