Banner 980x90

Daugavpilī notiks Latvijas un Baltkrievijas starpvaldību komisijas sēde

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Ceturtdien un piektdien, 10. un 11.novembrī, Daugavpilī norisināsies Latvijas un Baltkrievijas Starpvaldību komisijas ekonomiskās, zinātniskās un tehniskās sadarbības jautājumos sēde, aģentūru LETA informēja Ekonomikas ministrijā (EM).

Latvijas delegāciju vadīs zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS).

Starpvaldību komisijas sēdes laikā abu valstu delegācijas plāno pārrunāt Latvijas un Baltkrievijas līdzšinējo ekonomisko sadarbību, kā arī virkni jautājumu divpusējās ekonomiskās sadarbības paplašināšanai. Sēdes laikā plānots pārrunāt abu valstu sadarbības veicināšanu uzņēmējdarbības un rūpniecības, transporta un tranzīta, lauksaimniecības, izglītības un zinātnes, sakaru, tūrisma, robežu pārvaldības, pārrobežu sadarbības, reģionālās plānošanas un reģionālās politikas īstenošanas, vides aizsardzības u.c. jomās.

Paralēli starpvaldību sēdei norisināsies arī kārtējā Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) Latvijas un Baltkrievijas Lietišķās sadarbības padomes sēde, kuras gaitā abu valstu uzņēmēji pārrunās ekonomiskās sadarbības problēmu jautājumus, potenciālās sadarbības jomas, kā arī iepazīsies ar aktualitātēm abu valstu uzņēmējdarbības vidē.

Sēdes noslēgumā, 11.decembrī plkst.12.30, tiks parakstīts Latvijas un Baltkrievijas Starpvaldību komisijas ekonomiskās, zinātniskās un tehniskās sadarbības jautājumos sēdes protokols, vienošanās par starptautisko elektronisko sakaru pakalpojumu sniegšanu starp Baltkrievijas uzņēmumu "Beltelekom" un VAS "Latvijas valsts radio un televīzijas centrs", kā arī LDDK Latvijas un Baltkrievijas Lietišķās sadarbības padomes sēdes protokols.

2015.gada pirmajā pusgadā Latvijas ārējās tirdzniecības apgrozījums ar Baltkrieviju bija 276,6 miljoni eiro, kas ir par 0,1% vairāk nekā 2014.gada pirmajā pusgadā. Pakalpojumu un preču eksports uz Baltkrieviju sasniedza 92,6 miljonus eiro, savukārt imports no Baltkrievijas - 184 miljonus eiro.

No Latvijas uz Baltkrieviju lielākoties tiek eksportēti ķīmiskie produkti, pārtikas rūpniecības produkti, mašīnas, mehānismi un mehāniskas ierīces, elektroiekārtas, optiskās ierīces un aparāti, tekstilpreces, plastmasas un gumijas izstrādājumi.

No Baltkrievijas Latvija importē lielākoties minerālproduktus, koksnes izstrādājumus, metālu izstrādājumus, ķīmiskos produktus, pārtikas produktus, taukus un eļļas.

Latvijā darbojas 2200 uzņēmumi ar Baltkrievijas kapitālu. Pēc investīcijām Latvijā reģistrēto uzņēmumu pamatkapitālā Baltkrievija ierindojas 22.vietā ar kopējo investīciju apjomu 21,3 miljoni eiro.

LDDK Latvijas un Baltkrievijas Lietišķās sadarbības padome izveidota 2008.gadā. No Latvijas puses padomi veido un pārstāv LDDK, bet no Baltkrievijas puses padomi veido Baltkrievijas Rūpnieku un uzņēmēju (darba devēju) konfederācija.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)