Banner 980x90

Daugavpilī ģimene paraksta līgumu par hipotekāro kredītu ar valsts galvojumu

Parakstīts Latgalē pirmais hipotekārā kredīta līgums 17 000 eiro vērtībā ar valsts galvojumu, kuru no bankas Citadele saņem Artimoviču ģimene, lai iegādātos dzīvokli Daugavpilī.

Līdz šim vērtīgais pirkums Artimoviču ģimenei bijis jāatliek pārāk lielās pirmās iemaksas dēļ, savukārt līdz ar valsts programmas atbalstu pirmā iemaksa tagad ir salīdzinoši neliela. Ar valsts galvojumu ģimenei pirmajai iemaksai bija nepieciešami tikai 900 eiro, standarta hipotekārā kredīta gadījumā būtu nepieciešami 2900 eiro.

Piecu cilvēku ģimenei, kura līdz šim dzīvojusi divistabu dzīvoklī Daugavpilī, izdevies atrast savām vajadzībām piemērotu sešu istabu dzīvokli jaunajā projektā. Plašais un divos stāvos izvietotais dzīvoklis gaida remontu, jo tas iegādāts ar pelēko apdari.

Ilonai Artimovičai ir savs celtniecības darbu uzņēmums, un viņa ir gandarīta, ka tuvākajā laikā būs aizņemta ar ģimenes jaunās mājvietas dizaina plānošanu un labiekārtošanu.

Katrai no trim meitām - 14 gadus vecajai Lailai, deviņgadīgajai Evelīnai un nepilnus divus gadus jaunajai Olivijai būs atsevišķas istabas, savukārt vecākiem sava guļamistaba. Ilona Artimoviča ar prieku stāsta arī par iecerēto ēdamistabu un kuplajai ģimenei tik svarīgo faktu - divām vannasistabām, lai no rīta neveidotos gara zobu tīrītāju rinda, kā tas bijis līdz šim.

"Par bankas Citadele iesaistīšanos valsts atbalsta programmā mājokļu iegādei, izsniedzot hipotekāros kredītus Latvijas ģimenēm ar bērniem, atvieglojot nosacījumus par pirmo iemaksu, esam saņēmuši atzinīgu vērtējumu gan no iedzīvotājiem, gan pašvaldībām. Jaunas ģimenes ir novadu un Latvijas pilsētu virzītājspēks. Mājokļa iegādes jautājums ir aktuāls ļoti daudziem Latvijas iedzīvotājiem, un ģimenēm ir liela interese par hipotekāro kredītu ar valsts galvojumu," atzīst bankas Citadele Daugavpils filiāles pārvaldniece Jevgeņija Jerjomenko.

Visā Latvijā no izskatīšanai iesniegtajiem 166 hipotekārā kredīta pieteikumiem jau 61 ģimenei ar bērniem ir piešķirts bankas Citadele finansējums ar valsts galvojumu pirmajai iemaksai.

Kā ziņots, ģimenes ar bērniem bankā Citadele var saņemt hipotekāros kredītus ar mazāku pirmo iemaksu nekā standarta gadījumā un iespēju saņemt bankas finansējumu līdz 95% no mājokļa tirgus vērtības.

Pieteikties uz konsultācijām var jebkurā bankas Citadele filiālē, zvanot pa tālruni 67010873, vai elektroniski bankas Citadele mājaslapā "www.citadele.lv".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)