Banner 980x90

Amatu pametušais Daugavpils Futbola skolas direktors Vlasovs kolēģiem pārmet pretlikumīgas darbības

Rīga, 5.dec., LETA. Lielākā daļa Daugavpils futbola jomā nodarbināto ignorē Latvijas likumdošanas prasības, aģentūrai LETA pauda Aleksandrs Vlasovs, kurš īsu laiku pavadīja Daugavpils Futbola skolas direktora amatā.

Vlasovs direktora amatā iecelts pēc tam, kad uz dienesta pārbaudes laiku no darba pienākumu veikšanas atstādināts direktors Nauris Mackevičs, taču, kā apgalvoja Vlasovs, viņš arī iepriekš ir izrādījis interesi par skolas vadību, sūtot savu pieteikumu amatam.

"Man piezvanīja Sporta pārvaldes vadītājs Juris Stivriņš, paskaidroja situāciju futbolā, un uzaicināja mani tikt galā ar to. Apspriežoties ģimenē, nolēmu pieņemt šo izaicinājumu. Esmu Daugavpils Sporta skolas audzēknis, daudzus gadus spēlēju futbolu profesionāli dažādu komandu sastāvā, man ir priekšstats par to, kā strādā futbola skola. Un, svarīgākais, esmu neitrāla persona," klāstīja Vlasovs.

Viņam esot bijušas ambīcijas vadīt sporta skolu, tāpēc sportists gaida audita noslēgumu skolā. Ja tiks sludināts konkurss direktora amatam, Vlasovs sola noteikti sūtīt arī savu pieteikumu, lai arī iepriekš amatu nācies pamest.

"Atstāt amatu nebija viegls lēmums. Manis iecelšana izraisīja lielu rezonansi sabiedrībā, radīja lielu negatīvu ietekmi gan uz mani, gan uz manu ģimeni, un tas arī ir galvenais iemesls, kāpēc no darba atteicos. Taču esmu pārliecināts, ka šajā īsajā laika posmā esmu ļoti palīdzējis izmeklēšanai," apgalvoja Vlasovs, noraidot pārmetumus par spēļu rezultātu sarunāšanu, jo, pierādot, ka nav piedalījies spēlēs, par kuru rezultātiem bijušas šaubas, atzīts par nevainīgu.

Lai arī iepriekš skolas audzēkņi pauda bažas, ka, skolas direktora amatā nonākot Vlasovam, audzēkņu personīgie dati var nonākt trešo personu rokās, viņš neslēpa, ka ir strādājis ar izglītības iestādes dokumentiem, jo saistībā ar auditu dokumenti atradušies viņa kabinetā. Viņš pieļāva, ka vecāki kabinetā, iespējams, redzējuši audita veicējus, kuri arī noturēti par trešajā personām, vienlaikus apgalvojot, ka audzēkņu personīgo lietu viņa kabinetā nav bijis.

"Īsajā laika posmā, ko es strādāju, man radās iespaids, ka lielāka daļa pilsētas futbola saimniecībā nodarbināto pilnībā ignorē Latvijas likumdošanas prasības, un, kā es noprotu, pat neizprot, ka tas, ko viņi dara, ir pretlikumīgi," klāstīja Valsovs.

Viņš neprecizēja, kuras tieši personas domājis ar pilsētas futbola saimniecībā nodarbinātajiem, taču apgalvoja, ka daļa treneru un arī Mackevičs izmantoja valsts un pašvaldības līdzekļus mācību un treniņu organizēšanai, bet iespējamo peļņu guvusi cita viņu kontrolē esošā organizācija.

Lai arī iepriekš futbola skola savā paziņojumā norādīja, ka izglītības iestādē faktiski saimnieko Daugavpils Futbola asociācijas valdes loceklis Aleksandrs Jakubovskis, Vlasovs noliedz, ka Jakubovskis būtu devis kādus padomus skolas vadīšanā, jautājumu par asociācijas vadītāja iesaisti saucot par neloģisku. Vlasovs stāstīja, ka apgūt jaunas iemaņas viņam palīdzējis Stivriņš un domes speciālisti.

Jau vēstīts, ka, lai arī iepriekš līdzšinējais Daugavpils mērs Rihards Eigims ("Mūsu partija") apgalvoja, ka uz laiku iecelto Daugavpils Futbola skolas vadītāju Vlasovu no atcelšanas aizsargā Darba likums, izglītības iestādei tomēr iecelts jauns vadītājs. Savukārt ar Vlasovu panākta vienošanās par darba attiecību pārtraukšanu.

Tāpat domē pieņemts lēmums, ka līdztekus saviem pienākumiem Sporta pārvaldes vadītāja amatā Stivriņš pildīs arī Futbola skolas vadītāja pienākumus. Stivriņš šajā amatā paliks, līdz būs pabeigta dienesta pārbaude pret atstādināto skolas direktoru Mackeviču.

Aģentūra LETA arī vēstīja, ka no amata uz dienesta pārbaudes laiku tika atstādināts Daugavpils Futbola skolas direktors Mackevičs, jo pašvaldībai radušās aizdomas par darbībām, kas saistītas ar iespējamiem daudzkārtējiem finanšu pārkāpumiem. Pamatojot Mackeviča atstādināšanu, Daugavpils pašvaldībā skaidroja, ka pēdējo divu gadu laikā direktora darbību rezultātā Daugavpils pašvaldības budžetam, iespējams, nodarīts materiālais kaitējums.

Skolas audzēkņu vecāki un arī pilsētas treneri savās domei adresētajās vēstulēs iestājušies pret izglītības iestādes direktora atstādināšanu, turklāt aicinājuši nepieļaut, ka skolu vada Vlasovs. Vecāki vēstulē izteica savu neizpratni un sašutumu par domes darbībām, atstādinot Mackeviču, un pauda, ka viņš savus pienākumus skolā pildījis augstā līmenī.

Daugavpils Futbola skola dibināta 2016.gadā kā profesionālās ievirzes sporta izglītības iestāde "Futbola centrs Daugavpils", bet šogad nosaukums mainīts uz Daugavpils Futbola skolu. Pašlaik skolā mācās 455 bērni 32 mācību-treniņu grupās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)