Banner 980x90

"Zieglera mašīnbūve" Daugavpilī sācis ražot "mājas uz riteņiem"

Daugavpils, 17.maijs, LETA. Daugavpils metālapstrādes un mašīnbūves uzņēmums SIA "Zieglera mašīnbūve" ar vācu kapitālu sācis jauna ekskluzīva produkta - uz "Mercedes Unimog 4023" bāzes radītas luksus klases automašīnas "Ziegler Adventure" jeb "mājas uz riteņiem" ar paaugstinātu komforta līmeni sērijveida ražošanu.

Kā informē uzņēmuma administrācijā, šādas mašīnas radīšana bijis kompānijas īpašnieka Martina Cīglera sen lolots sapnis. Īstenot iecerēto viņam izdevās tikai tad, kad bija pilnīga pārliecība par to, ka mašīnbūve Latvijā ir sasniegusi nepieciešamo kvalitātes līmeni, savukārt Daugavpils uzņēmuma pieredze ļāva iesaistīties projektā.

Projekta gaitā Daugavpils uzņēmuma speciālisti Vācijā apguva dzīvojamās mājas uz riteņiem prototipa komplektēšanu, savukārt otro sērijveida moduli jau montēja paši, tāpēc to var uzskatīt par Daugavpilī ražotu vietējo Latvijas produktu.

Transportlīdzeklis ir aprīkots ar saules baterijām un visu, kas ir nepieciešams dzīvošanai autonomā režīmā. Bez akumulatora uzlādes, ūdens un degvielas krājumu papildināšanas tajā var dzīvot divas-trīs nedēļas praktiski jebkuros laika apstākļos. "Ziegler Adventure" komplektācija ir atkarīga no konkrētu klientu prasībām.

Jaunās ražotnes izveidē ir ieguldīti aptuveni 500 000 eiro, radītas papildus darbavietas.

Daugavpils uzņēmumā savāktais modulis dosies uz Vāciju uz "kāzām", tā speciālisti sauc tā savienošanu ar šasiju, bet jūnija vidū piedalīsies specializētā izstādē.

Uzņēmumā skaidro, ka pasūtījumu netrūkst: tie pienākot no Ķīnas, Kanādas, ASV un Eiropas valstīm.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)