Banner 980x90

VID atkārtoti konstatējis nelikumīgu degvielas tirdzniecību Daugavpilī

Rīga, 19.dec., LETA. Valsts ieņēmumu dienests (VID) vienā un tajā pašā vietā Daugavpilī atkārtoti konstatējis nelikumīgu degvielas tirdzniecību, aģentūru LETA informēja VID.

Šogad oktobrī VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes amatpersonas kādā teritorijā Daugavpilī izņēma lielu daudzumu dīzeļdegvielas bez izcelsmi apliecinošiem dokumentiem, skaidru naudu vairāku tūkstošu eiro apmērā un kravas transportlīdzekli. Savukārt novembrī VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes amatpersonas veica atkārtotu pārbaudi minētajā teritorijā un fiksēja, ka notiek dīzeļdegvielas uzpilde automobilim "BMW X5" un samaksa par iegādāto degvielu.

Par konstatētajiem pārkāpumiem uzsāktas trīs administratīvā pārkāpuma lietas pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa.

Lietas ietvaros tika izņemts teritorijā esošais Krievijā reģistrētais kravas transportlīdzeklis ar nestandarta degvielas tvertnēm un tajā esošie 1400 litri dīzeļdegvielas, 1400 litri dīzeļdegvielas plastikas tvertnēs, Latvijā reģistrēti transportlīdzekļi - mikroautobuss "Volkswagen" un automobilis "BMW X5" ar dīzeļdegvielu, ierīces degvielas uzpildīšanai, žurnāls ar informāciju par pārdotās degvielas daudzumu un saņemto samaksu, kā arī skaidra nauda vairāku simtu eiro apmērā.

VID informēja, ka, atbilstoši normatīviem par pārkāpumiem, kas izdarīti, neievērojot ar akcīzes nodokli apliekamo preču aprites noteikumus, vainīgajām personām draud ne tikai naudas sods, bet arī konfiskācija šīm precēm un to pārvietošanai izmantotajiem transportlīdzekļiem, kā arī kriminālatbildība par nereģistrētu un nelicencētu saimniecisko darbību un ar akcīzes nodokli apliekamo preču aprites noteikumu pārkāpšanu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)