Banner 980x90

Vējonis latviešu izcelsmes skolēniem novēl nezaudēt saikni ar Latviju

Rīga, 22.aug., LETA. Valsts prezidents Raimonds Vējonis šodien Rīgas pilī tiekoties ar projekta "Sveika, Latvija!" dalībniekiem, novēlējis tiem nezaudēt saikni ar Latviju, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Vējonis un viņa kundze Iveta Vējone šodien tikās latviešu izcelsmes skolniekiem no ASV, Kanādas un Austrālijas, kuri divas nedēļas uzturējās Latvijā, apmeklējot Rīgu un vairākas citas pilsētas un novadus.

Valsts prezidents, uzrunājot projekta dalībniekus, uzsvēra, ka viņiem bija lieliska iespēja iepazīt Latvijas dabu, kultūru un vēsturi, kā arī tikties ar spilgtām personībām, un novēlēja projekta dalībniekiem atgriezties šeit mācību vai darba gaitās. "Jūsu acis redzēja Latviju, ausis dzirdēja latviešu valodu, un sirdis sajuta Latvijas cilvēku draudzību un atvērtību. Šie iespaidi papildinās tās zināšanas par Latviju, ko esat guvuši, apmeklējot svētdienas skolas, lasot grāmatas, meklējot informāciju internetā un klausoties vecāku un vecvecāku stāstos," teica Vējonis.

Vējonis arī pateicās Krāslavas ģimnāzijas un Aizputes novada Kalvenes pamatskolas audzēkņiem, kuri projekta ietvaros pie sevis uzņēma ārzemju latviešu bērnus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)