Banner 980x90

VDD redzeslokā nonācis gadījums, kad internetā vecākus aicina bērnus apmācīt ar Krievijas tālmācību programmām

Rīga, 10.jūn., LETA. Valsts drošības dienesta (VDD) redzeslokā nonācis gadījums, kad internetā krievvalodīgos vecākus aicina bērnus apmācīt ar Krievijas tālmācību programmām.

VDD aģentūrai LETA apstiprināja, ka minētais gadījums un ar to saistītās personas atrodas VDD redzeslokā.

Patlaban dienests plašākus komentārus nesniedz.

"TV3 ziņas" pagājušajā nedēļā vēstīja, ka kāda domubiedru grupa Internetā aicina Latvijā dzīvojošos krievvalodīgos vecākus izņemt savas atvases no Latvijas skolām un apmācīt digitālā veidā Krievijas skolās.

Sociālajā tīklā "Facebook" atrodamā domubiedru grupa "Attālinātā apmācība krieviski Latvijā" kritizējot Latvijas skolu reformu un popularizē skolēnu apmācības Krievijas tālmācības iestādēs, aicinot vecākus izņemt bērnus no Latvijas izglītības iestādēm.

Izglītības un zinātnes ministrijā raidījumam skaidrots, ka bērnu izņemšana no Latvijas skolām ir nelikumīga un praksē nevar notikt, jo pirms bērns pamet skolu, ir jāatrod vietā cita, un tikai tad var izņemt dokumentus. Vienīgais izņēmums ir tādā gadījumā, ja vecāki paziņo, ka pārceļas dzīvot uz Krieviju.

Internetā izskanējis, ka šāda kustība ir Daugavpilī, tomēr šīs pilsētas skolā neviens par šādu akciju nav dzirdējis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)