Banner 980x90

Vairākus gadus ilguša konflikta rezultātā Daugavpilī nošauts vīrietis, vēl viens - ievainots

Daugavpils, 11.jūl., LETA. Daugavpilī vairākus gadus ildzis konflikts beidzas ar apšaudi, kurā nošauts kāds 1963.gadā dzimis vīrietis un ievainots 1983.gadā dzimis vīrietis, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

9.jūnijā ap plkst.14.18 VP Daugavpils iecirknī tika saņemta informācija, ka vienā no Daugavpils mikrorajoniem, parkā pie mājas, no šautām brūcēm ir miris 1955.gadā dzimis vīrietis, savukārt vēl viens - 1983.gadā dzimušais, nogādāts medicīnas iestādē.

Ierodoties notikuma vietā likumsargi aizturēja iespējamo vainīgo personu - 1963.gadā dzimušo vīrieti un izņēma viņam piederošu ieroci. Pārbaudot ieroča datus, noskaidrots, ka tas ir reģistrēts likumā noteiktajā kārtībā, savukārt personai ir ieroča nēsāšanas atļauja.

Patlaban policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka pirms apšaudes, starp vīriešiem vairāku gadu garumā norisinājās konflikts. Aizturētais agrāk nebija bijis policijas redzeslokā.

Lai noskaidrotu visus notikušā apstākļus ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 121. un 128.panta, notiek izmeklēšana. Plašāku informāciju izmeklēšanas interesēs policija pagaidām nesniedz.

Pēc Krimināllikuma 121.panta, par slepkavību, kas izdarīta, pārkāpjot nepieciešamās aizstāvēšanās robežas, - soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu. Savukārt pēc 128.panta, par tīša smaga vai vidēja smaguma miesas bojājuma nodarīšanu, pārkāpjot nepieciešamās aizstāvēšanās robežas, ja šis bojājums nav nodarīts, aizsargājoties pret dzīvības apdraudējumu vai pret izvarošanu, - soda ar īslaicīgu brīvības atņemšanu vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)