Banner 980x90

Vaboles bibliotēkas un Skrindu muižas muzeja remontam aizņemsies 40 858 eiro

Rīga, 1.aug., LETA. Vaboles pagasta bibliotēkas un Skrindu dzimtas muzeja jumta remontam pašvaldība Valsts kasē aizņemsies 40 858 eiro, lēmuši Daugavpils novada domes deputāti.

Vaboles pagasta bibliotēka un Skrindu dzimtas muzejs atrodas vienā no 20.gadsimta sākumā celtajām grāfa Plātera-Zīberga muižas ēkām. Tā atrodas vietējās nozīmes arhitektūras pieminekļa "Vaboles muižas apbūve ar parku" aizsardzības zonā.

Ēkas jumts mainīts pagājušā gadsimta 90.gadu sākumā, taču darbi nav veikti kvalitatīvi, segums un siltinājums nav mūsdienu prasībām atbilstošs, skaidroja pašvaldībā. Nolietojušās lietus noteksistēmas dēļ bojāta ēkas aizsargapmale, turklāt 2017.gadā, veicot muzeja telpu remontu, konstatēti jumta bojājumi, kas apdraud bibliotēkas un muzeja krājumu saglabāšanu.

Lai situāciju uzlabotu, nepieciešams veikt veikt jumta seguma nomaiņu, frontonu logu iebūvi, jumta lietus noteksistēmas ierīkošanu, bēniņu siltināšanu, ēkas aizsargapmales atjaunošanu un betona lieveņu izbūvi. Kultūras iestāžu investīciju projekta īstenošanai nepieciešamā aizņēmuma summa ir 40 858 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)