Banner 980x90

Uzrunājot cilvēkus Aglonā, prezidents aicina būt labākiem arī ikdienā

Rīga, 15.aug., LETA. Uzrunājot cilvēkus Aglonā, kas pulcējušies uz Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkiem, Valsts prezidents aicināja būt labākiem arī ikdienā, nekrāpties un neslinkot, nemeklēt labumu uz citu rēķina, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Šodien Aglonā svin Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētkus, kurus apmeklēja arī Levits. Savā uzrunā viņš pavēstīja, ka jūt pagodinājumu būt svētkos, šogad pirmo reizi - arī kā Valsts prezidentam.

"Aglonā mēs kļūstam sirsnīgāki un iejūtīgāki, atvērtāki citu cilvēku vajadzībām un solidārāki viens pret otru. Tautas krustaceļā mēs katrs savā dažādībā nesam aizdegto svecīti, visi kopā pārvēršot vakara tumsu dzīvu liesmiņu jūrā," pastāstīja Levits.

Tāpat viņš sacīja, ka Aglonā redzu Latvijas tautu tādu, kādai tai vajadzētu būt katru dienu, veidojot savu un valsts nākotni.

"Es gribētu aicināt ikvienu nebaidīties būt labākam arī ikdienā. Būt mīlošākiem un gādīgākiem savās ģimenēs. Būt iejūtīgākiem un palīdzēt līdzcilvēkiem, kuriem klājas grūtāk. Nekrāpties un neslinkot. Apejot likumu, nemeklēt savu labumu uz citu rēķina," sacīja prezidents.

Prezidents aicināja klātesošos pateikties par mieru un saticību valstī, kas ir liela dāvana - nosargāta un nododama nākamajām paaudzēm.

Levits pateicās arhibīskapam, bīskapiem, visiem baznīcas pārstāvjiem par svēto misi, kas sniedza iespēju pārdomāt sevi, padomāt par saviem līdzcilvēkiem, par pasauli un par Dievu.

"Tādā veidā palīdzējāt mums atšķirt svarīgo no nesvarīgā, īslaicīgo no mūžīgā," sacīja prezidents.

Viņš pateicās arī sanitāriem, ceļa ierādītājiem, jauniešiem, kuri palīdzēja misi rīkot un brīvprātīgajiem.

"Mēs esam aicināti nest labo mūsu tautā, lai katrs Latvijas iedzīvotājs būtu drošs savās ikdienas gaitās, laimīgs un garīgi bagāts. Dievs, svētī Latviju!", runas noslēgumā sacīja Levits.

Jau ziņots, ka šodien Aglonā svin Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētkus, kurus apmeklē arī valsts augstākās amatpersonas.

Svētkos piedalās Levits, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK), Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV), tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) un citi ministri, kā arī Saeimas deputāti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)