Banner 980x90

Uz reorganizējamās Daugavpils Universitātes rektora amatu pretendē profesores Stašulāne un Kokina

Daugavpils, 10.janv., LETA. Uz reorganizējamās Daugavpils Universitātes (DU) rektora amatu pretendē DU Latviešu literatūras un kultūras katedras profesore Anita Stašulāne un DU Pedagoģijas un pedagoģiskās psiholoģijas katedras profesore Irēna Kokina.

Kā aģentūra LETA noskaidroja augstskolas administrācijā, DU jaunā rektora vēlēšanas nozīmētas uz 13.februāri.

DU plānots reorganizēt par Austrumlatvijas Universitāti, tā pērn 28.septembrī lēmusi augstskolas Satversmes sapulce.

Tā kā plānotās vērienīgās reformas DU, tostarp augstskolas pārdēvēšanās par Austrumlatvijas Universitāti, ir atliktas, kļuvis skaidrs, ka ilggadējais DU rektors Arvīds Barševskis nevarēs trešo reizi kandidēt uz rektora amatu.

Iepriekš "Latvijas Avīze" vēstīja, ka DU reorganizēšana par Austrumlatvijas Universitāti, iespējams, ļautu Barševskim faktiski saglabāt amatu trešo pilnvaru termiņu pēc kārtas, kas bez augstskolas reorganizēšanas nebūtu iespējams.

Rektora pilnvaras Barševskim būtu beigušās jau 2017.gada septembrī un jaunas rektora vēlēšanas saskaņā ar Augstskolu likumu bija jārīko jau mēnesi pirms pilnvaru beigām. Taču DU senāts maijā nolēma Barševska pilnvaras pagarināt līdz brīdim, kad tiks pabeigtas reformas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)