Banner 980x90

Uz deputātu vietām Daugavpils novada domē pretendē zemnieks, mērnieks un LLKC biroja vadītājs

Rīga, 8.okt., LETA. Pēc 13.Saeimas pilnvaru apstiprināšanas darbu Daugavpils novada domē varētu sākt Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Daugavpils biroja vadītājs Guntars Melnis ("Latgales partija"), zemnieks Ilmārs Skuķis ("Daugavpils novada partija") un pašvaldības speciālists zemes jautājumos Jevgeņijs Gridasovs (S), liecina Centrālās vēlēšanu komisijas publiskotie dati.

Skuķis ir zemnieku saimniecības "Ūsiņi" īpašnieks, un deputāta mandātu varētu iegūt, par Saeimas deputāti kļūstot novada domes priekšsēdētājai Janīnai Jalinskai. Skuķis 2017.gada pašvaldību vēlēšanās ieguvis 3089 balsis un bijis 13.atbalstītākais deputāta kandidāts partijas sarakstā.

Kopumā novada domē strādā desmit no "Daugavpils novada partijas" saraksta ievēlētie deputāti, un partiju pārstāv gan domes priekšsēdētāja, gan abi viņas vietnieki. Ar pašu Jalinsku aģentūrai LETA šodien sazināties neizdevās.

Savukārt Melnis domē varētu aizvietot Janīnu Kursīti, kura domē ievēlēta no "Latgales partijas", taču Saeimas vēlēšanās startēja no politiskās partijas "KPV.LV" saraksta. Melnis pašvaldību vēlēšanās guvis lielu vēlētāju uzticību, no 11.vietas sarakstā pakāpjoties uz otro un paliekot pirmajam "aiz strīpas".

Vecsalienas pagasta pārvaldes speciālists zemes jautājumos, SIA "LatTopo" mērnieka palīgs un biedrības "Aizbildnis" valdes priekšsēdētājs Gridasovs ir nākamais populārākais kandidāts aiz tiem pieciem, kas domē ievēlēti no "Saskaņas" saraksta. Viņš pašvaldības deputāta pilnvaras varētu saņemt, Saeimā darbu sākot Edgaram Kucinam.

Kā ziņots, tiekot ievēlētiem 13.Saeimā, vairākās Latvijas pašvaldībās deputāta darbu varētu pamest 11 politiķi no sešām politiskajām partijām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)