Banner 980x90

Ugunsgrēkā Daugavpilī gājis bojā cilvēks

Rīga, 29.janv., LETA. Šonakt ugunsgrēkā Daugavpilī gājis bojā cilvēks, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Šorīt plkst.5 ugunsdzēsēji steidzās uz Daugavpili, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju no dzīvojamās mājas bija redzamas liesmas. Notikuma vietā tika konstatēts, ka pa četrstāvu dzīvojamās mājas trešā stāva logiem nāk dūmi un ēkā izveidojies sadūmojums. Ēkā 40 kvadrātmetru platībā dega dzīvoklis. Stundas laikā liesmas tika lokalizētas, bet šobrīd ugunsgrēka likvidācijas darbi turpinās.

No sadūmotās ēkas tika evakuēti 14 cilvēki, bet, izmantojot glābšanas maskas, ugunsdzēsēji izglāba divus cilvēkus. Ugunsgrēkā tomēr gāja bojā viens cilvēks.

Vakar ap plkst.12 VUGD saņēma izsaukumu uz Aviācijas ielu Rīgā, kur no daudzstāvu dzīvojamās mājas bija redzami dūmi un liesmas. Notikuma vietā glābēji konstatēja, ka no ēkas pirmā stāva dzīvokļa nāk melni dūmi un visā ēkā izveidojies spēcīgs sadūmojums. Ugunsdzēsēji sāka cilvēku glābšanas darbus un ugunsgrēka dzēšanas darbus. Pirms VUGD ierašanās no degošā dzīvokļa saviem spēkiem bija evakuējušies četri cilvēki. Izmantojot kāpnes un glābšanas maskas, ugunsdzēsēji glābēji izglāba vēl piecus cilvēkus un kaķi. Trīs stundu laikā šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts, tajā 25 kvadrātmetru platībā dega dzīvoklis.

Vakar ugunsdzēsēji saņēma arī izsaukumu uz Slokas ielu Rīgā, kur kaimiņi informēja, ka dzird skanam dūmu detektoru. Notikuma vietā tika konstatēts, ka piecstāvu dzīvojamā mājā vienā no dzīvokļiem bija piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens, kas izraisīja sadūmojumu. Šoreiz ugunsgrēks savlaicīgi tika pamanīts, pateicoties kaimiņu vērībai un tam, ka dzīvoklī bija uzstādīts dūmu detektors.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, papīri, lampa, sodrēji septiņu ēku dūmvados, šķūnis, celtniecības vagons, dārza māja un šķūnis, saimniecības ēka, divas dzīvojamās mājas.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 45 izsaukumus: 14 - uz ugunsgrēkiem, 18 - uz glābšanas darbiem, bet 13 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)