Banner 980x90

Turpmāk pacienta iemaksas Daugavpils pensionāriem pašvaldība segs arī citās Latvijas medicīnas iestādēs

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Daugavpils pilsētas dome apstiprinājusi izmaiņas saistošajos noteikumos, kas paredz, ka turpmāk pacienta iemaksas stacionāros Daugavpils pensionāriem pašvaldība segs ne tikai Daugavpils Reģionālajā slimnīcā, bet arī citās Latvijas medicīnas iestādēs.

Šādu lēmumu pašvaldības deputāti pieņēmuši, pamatojoties uz dažu sabiedrisko organizāciju pārstāvju pilsētas mēram adresēto vēstuli, kurā tās autori norādījuši, ka ir gadījumi, kad pacienti nevar saņemt nepieciešamos pakalpojumus Daugavpils ārstniecības iestādēs, bet, lai ārstētos Rīgas slimnīcās, viņiem trūkst līdzekļu.

Minētais lēmums palīdzēs saņemt nepieciešamo medicīnisko palīdzību daudziem pilsētniekiem. Pašvaldība apmaksās pirmās četras uzturēšanās dienas stacionārā neatkarīgi no tā, kurā Latvijas slimnīcā atradīsies pilsētas iedzīvotājs. Pašvaldība arī palīdzēs segt ceļa izmaksas.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis (Latgales partija) uzsver, ka, neskatoties uz pieņemtajām izmaiņām saistošajos noteikumos, svarīgi ir paaugstināt medicīniskās palīdzības līmeni Daugavpils Reģionālajā slimnīcā. Tam pašvaldība velta lielas pūles. Tikai pērn medicīnas iestādei tika piešķirti vairāk nekā 500 000 eiro, lai risinātu kadru problēmu un iegādātos jaunu aprīkojumu, kam jāuzlabo medicīnas pakalpojumu pieejamība.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)