Banner 980x90

Tiesa maijā plāno pasludināt spriedumu lietā pret bijušo Daugavpils vicemēru par 60 000 eiro kukuļa ņemšanu

Rīga, 26.marts, LETA. Krimināllietā, kurā bijušais Daugavpils vicemērs Vjačeslavs Širjakovs (S) un uzņēmējs Sergejs Karnauhovs apsūdzēti par 60 000 eiro kukuļa došanu un ņemšanu, spriedums varētu tikt pasludināts maijā.

Šodien lietā notikušas tiesas debates, pēc kurā pasludināts pārtraukums līdz 22.maija plkst.15. Tiesas priekšsēdētājas palīdze Sanita Grinšpone aģentūrai LETA skaidroja, ka apsūdzētajiem ir dots laiks sagatavoties pēdējā vārda teikšanai un sprieduma pasludināšanai.

Jau vēstīts, ka Ģenerālprokuratūras Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors Māris Leja uzņēmējam apsūdzību uzrādījis par kukuļa došanu 60 000 eiro apmērā, bet Daugavpils domes deputātam - par šī kukuļa pieņemšanu.

Saskaņā ar apsūdzību kukuļošana notikusi 2013.gada 1.februārī privātpersonas interesēs par vairākiem Daugavpils pilsētas domē un tās iestādēs pieņemtajiem lēmumiem, tostarp, par līguma noslēgšanu starp privāto uzņēmumu un Daugavpils pilsētas pašvaldības iestādi "Komunālās saimniecības pārvalde" par Daugavpils pilsētas ielu ikdienas uzturēšanu 2013.-2015.gadā.

Leja aģentūrai LETA skaidroja, ka kukulis dots, lai uzņēmējs panāktu līguma slēgšanu tieši ar viņa pārstāvēto uzņēmumu. Apsūdzībā figurē vairāki iepirkumi, taču apjomīgākais bija tieši par jau pieminēto ielu ikdienas uzturēšanu, kur kopējā līguma summa bija aptuveni septiņi miljoni eiro. Tāpat apsūdzības ieskatā kukulis maksāts, lai panāktu līguma slēgšanu par sadzīves atkritumu līnijas izbūvi.

Ņemot vērā, ka tiesai nodotajā lietā ir tikai viena epizode un divi liecinieki, Leja cer, ka tiesas process noritēs raiti. Apsūdzētie vainu noziegumā neatzīst.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)