Banner 980x90

Teju 200 cilvēki piketā pie Saeimas pauž atbalstu izglītības satura reformai

Rīga, 7.jūn., LETA. Teju 200 cilvēki ceturtdienas rītā ar plakātiem un saukļiem piketā pie Saeimas pauda atbalstu izglītības satura reformai, novēroja aģentūra LETA.

Lai gan partiju apvienība "Attīstībai/Par!" un iniciatīvas grupa "Vecāki par labāku izglītību" bija pieteikuši atsevišķus piketus, tie notika kopīgi, skandējot saukļus "Ko mēs gribam? Reformu! Kad mēs gribam? Tagad!", "Reformai - par!", "Reformu šodien, labklājību rīt" u.c.

Piketos piedalījās arī Jaunās konservatīvās partijas atbalstītāji un izglītības programmas "Iespējamā misija" pārstāvji ar plakātu "Izglītība ir vērtība!".

Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V) piketētājiem atzina, ka reformas virzīšanas procesā bijušas lietas, kas nav izdevušās, taču viņš to saistīja ar Zaļā un zemnieku savienības deputātu rīcību.

"Diemžēl, vienu daļu deputātu pārliecināt nav iespējams, bet ļoti ceru, ka jūsu klātbūtne viņus vismaz iebiedēs, un viņu balsojums būs loģisks un saprātīgs," pauda Šadurskis.

Savukārt "Saskaņa" deputāts Andris Morozovs, atsaucoties uz jautājumu par atbalstu reformai, atbildēja, ka atbalstīs "skaidras reformas".

Kā ziņots, Saeima šodien parlamenta sēdē otrajā lasījumā skatīs likumprojektu, kurā iekļauts regulējums saistībā ar izglītības jaunā kompetenču satura ieviešanu skolās.

Izglītības komisija iepriekš izskatīja visus priekšlikumus Vispārējās izglītības likumam. Komisijas vairākums konceptuāli noraidīja ieceri par skolas gaitu sākšanu no sešu gadu vecuma. Taču deputāti atbalstīja izglītības jaunā kompetenču satura ieviešanu par gadu vēlāk, nekā sākotnēji bija piedāvājusi Izglītības un zinātnes ministrija.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)