Banner 980x90

Starptautiskajā akordeona mūzikas festivālā Daugavpilī pulcēsies ap 200 mūziķu

Daugavpils, 18.okt., LETA. No 25.oktobra līdz 28.oktobrim Daugavpilī norisināsies XV Starptautiskais akordeona mūzikas festivāls, aģentūru LETA informēja Daugavpils Kultūras pārvaldes vadītājas vietniece Vita Viļevko.

Festivāla gaitā klausītājus priecēs vairāk nekā 200 akordeonistu no Baltkrievijas, Krievijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas, Serbijas un Ukrainas.

25.oktobrī plkst.11 festivāla aktivitātes aizsāks Valērija Hodukina X Starptautiskais jauno akordeonistu konkurss "Daugavpils 2017", kurā piedalīsies 22 jaunie izpildītāji. Konkursantu sniegumu vērtēs starptautiska žūrija.

26.oktobrī plkst.18 visi akordeona mūzikas cienītāji tiks aicināti uz festivāla atklāšanas koncertu, kurā kopā ar Daugavpils akordeonistu orķestri uzstāsies festivāla solisti un viesi no dažādām valstīm.

Pasākumiem bagātākā būs festivāla trešā diena, kad interesentiem būs iespēja dzirdēt gan konkursa otro kārtu, kur labākie konkursa pirmās kārtas izpildītāji uzstāsies ar Daugavpils akordeonistu orķestri, gan apmeklēt koncertus plkst.17 un plkst.19. Savukārt dienas noslēgumā visi tiks aicināti uz "Akordeona mūzikas krodziņu".

Festivāla aktivitātes noslēgsies sestdien plkst.16 ar koncertu, kurā akordeona skanējumu būs iespēja dzirdēt apvienotā festivāla orķestra izpildījumā. Paralēli konkursam un koncertiem festivāla gaitā norisināsies arī metodiskais seminārs.

Visos festivāla pasākumos ieeja būs bez maksas.

Starptautiskais akordeona mūzikas festivāls Daugavpilī notiek reizi divos gados. Pirmais starptautiska līmeņa festivāls notika 1989.gada rudenī.

No 1999.gada festivāla gaitā notiek arī Jauno izpildītājmākslinieku konkurss divās vecuma kategorijās. Kopš 2011.gada tas nosaukts festivāla pamatlicēja, pedagoga, diriģenta un aranžētāja Valērija Hodukina vārdā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)