Banner 980x90

Stājies spēkā notiesājošais spriedums par mēģinājumu noslepkavot paziņu, iešaujot viņam galvā un pārbraucot pāri ar traktoru

Rīga, 10.sept., LETA. Stājies spēkā Daugavpils tiesas spriedums, ar kuru kādam vīrietim piespriests desmit gadu un sešu mēnešu cietumsods par mēģinājumu noslepkavot paziņu, viņu vairākas reizes sašaujot, pārbraucot pāri ar traktoru un pēc tam iecērtot galvā ar cirvi, aģentūru LETA informēja tiesas priekšsēdētāja palīdze Aiga Trokša-Traško.

Tiesā skaidroja, ka neviena no lietā iesaistītajām pusēm spriedumu nav pārsūdzējusi, un tas ir stājies likumīgā spēkā.

Anonimizētais tiesas spriedums liecina, ka cietušajam apsūdzētā darbības rezultātā nodarīti smagi miesas bojājumi, kas ir bīstami dzīvībai, turklāt cietušais vairs neredz ar vienu aci. Tiesa kā atbildību pastiprinošu apstākli atzina arī to faktu, ka apsūdzētais nozieguma izdarīšanas brīdī bijis alkohola reibumā.

Pirms tiesa lietā pieņēmusi lēmumu, apsūdzētais ar prokuroru noslēdzis vienošanos par soda apmēru, un tiesa arī piespriedusi prokurora lūgto sodu. Noteiktajā sodā ieskaitīts arī laiks, ko apsūdzētais pavadījis apcietinājumā pēc nozieguma izdarīšanas.

Jau vēstīts, ka vīrietim piespriests desmit gadu un sešu mēnešu, kā arī 15 dienu cietumsods ar probācijas uzraudzību uz diviem gadiem. Tāpat apsūdzētajam būs jāizmaksā 1330 eiro par labu cietušajam, kā arī jāsedz procesuālie izdevumi - 181 eiro.

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka, apsūdzētais kopā ar vēl diviem vīriešiem, būdams alkohola ietekmē, ieradās kādas mājas pagalmā, kur mēģināja traktora piekabē iekraut metāllūžņus to turpmākai realizēšanai.

Dusmu vadīts un nolūkā noslepkavot vienu savu pārinieku, apsūdzētais izvilka mazas enerģijas pneimatisko pistoli un vairākas reizes raidīja mērķtiecīgus šāvienus pāriniekam galvā. Redzot, ka pārinieks bēg, apsūdzētais skrēja viņam pakaļ un nogāza zemē, un vairākas reizes spēra pa galvu un atkal ar pneimatisko pistoli šāva viņam galvā. Pēc tam apsūdzētais iesēdās traktorā un ar to divas reizes pārbrauca pāri cietušajam.

Tad apsūdzētais, uzskatīdams, ka viņš ir nogalinājis cietušo, nolēma noslēpt tā ķermeni. Paņēmis auklu un sasējis cietušo, piesienot viņu pie traktora, apsūdzētais aizvilka cietušā ķermeni uz purvu, kur gribēja to noslīcināt. Ņemot vērā, ka traktors iestiga purvā un cietušo neizdevās noslīcināt, apsūdzētais no traktora paņēma cirvi un iecirta cietušajam galvā. Būdams pārliecināts, ka ir iestājusies cietušā nāve, apsūdzētais aizgāja prom.

Mediķiem cietušo izdevās glābt no nāves.

Apsūdzētas pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 15.panta ceturtās daļas, 117.panta 4.punkta par slepkavību pastiprinošos apstākļos un 132.panta par vajāšanu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)