Banner 980x90

Sporta nodarbības rudens un ziemas periodos. Kādas iespējas ir telpās?

Kad vasara ir paskrējusi lieliem soļiem garām, bet sportot ir vēlme joprojām, tad nākas meklēt iespējas telpās. Sporta veidu telpās drēgnajos un sniegainajos mēnešos ir gana daudz, atliek tikai izvēlēties, kas pašam vairāk iet pie sirds, un ko fiziski patīk darīt. Dažas iespējas, kur un kā sportot telpās, apskatīsim šajā rakstā. 

Klinšu kāpšana
Klinšu kāpšanas treniņi prasa ne tikai uztrenēt rokas un kājas, bet arī sava veida disciplīnu nepadoties un stratēģiski gudri virzīties augšup. Kad ziemas periodā būsi veiksmīgi trenējies, tad vasaras periodā varēsi ieplānot kādu ceļojumu uz kalniem un izmēģināt iespēju reālajā dzīvē uzkrātās zināšanas un fizisko sagatavotību lietot praktiski. 

Klinšu kāpšana iesākumā var radīt muskuļu sāpes, tomēr ar laiku tas var pārvērsties azartiskā un interesantā sporta nodarbē. 

Teniss
Teniss pavisam noteikti ir sporta veids, kas ļauj atraktīvi izkustēties. Tenisa nodarbības cilvēkam paaugstina fizisko un garīgo spēku, bērniem teniss palīdz attīstīt ķermeni, attīsta koordināciju un fizisko veselību. Tenisā cilvēka ķermenis aktīvi darbojas, tādējādi daudzveidīgās muskuļu kustības palīdz iekustināt arī iekšējos orgānus un pilnveido to veselīgu funkcionēšanu. Šis sporta veids palielina vielmaiņas procesus, stimulē elpošanu un viennozīmīgi arī asinsriti.

Lai uzsāktu tenisa nodarbības, iegādājies sporta preces, kas ir tenisa preču sortimentā  raketi, tenisa bumbas un piemērotu apģērbu un apavus. 

Bokss un austrumu cīņas
Šim sportam ir vairāki paveidi, kuros katrs var meklēt sev piemērotāko un sirdij tuvāko. Austrumu cīņu veidi ir vairāki, piemēram, kapoeira, kendo, teikvando vai kung fu. Katrā no tiem ir savs prāta un fiziskā spēka lietojama elements, kas jāņem vērā un jāaudzina sevī. Austrumu cīņas liks visiem slēptajiem un neslēptajiem muskuļiem pamosties, tāpat arī iemācīs nevienu vien akrobātisku triku un ķermeņa kustību. Arī bokss nav sporta veids, kurā var tikai sist un spert  tas prasa milzīgu disciplīnu un pareizu kustību lietojamību.

Slidošana
Ja daudzi slidošanu asociē kā atpūtu brīvdienās, tad citi to uztver kā spēcīgu fizisko aktivitāti. Slidojot var izpildīt gana daudzus vingrinājumus, kas nodarbina daudzas ķermeņa muskuļa daļas. Cilvēks cenšas sevi noturēt stāvus pozīcijā, maina līdzsvaru un cenšas noturēt ritmu. 

Slidošanu pat var pielīdzināt skriešanai, jo, kad tiek uzņemts ātrums, to noturēt ir vieglāk, bet, uzsākot slidot, tāpat kā skriešanā, tiek prasīta fiziska piepūle. 

Volejbols
Volejbola laukumi nav tikai vasaras mēnešiem, šo sporta veidu lieliski var lietot arī ziemas mēnešos telpās. Komandu spēlē fiziski ir gan jākustas, gan jābūt aktīvam uz stratēģisku plānošanu un labu tehnisko izpildījumu. 

Baseins
Peldbaseini ziemas un rudens mēnešos ir laba alternatīva mierīgam, tomēr aktīvam treniņam. Arī peldoties tiek aktīvi iekustināti muskuļi. Peldēšana un vingrinājumi ūdenī paātrina vielmaiņu, iesaista vairākas muskuļu grupas, kā arī rada papildus enerģiju. Tiem, kas vēlas atbrīvoties no liekā svara, bieži vien iesaka tieši nodarbības ūdenī, jo tieši minētā vielmaiņas paātrināšanās pēc ūdens nodarbībām turpina darboties, tādējādi palīdzot veiksmīgi atbrīvoties no liekajām kalorijām. 

Lai veiksmīgi nodarbotos ar dažādiem sporta veidiem arī rudenī un ziemā, noteikti vari izmēģināt vairākus veidus, lai saprastu, kas sirdij ir tuvāks. Pēc tam iegādājies attiecīgi izvēlēto sporta nodarbību veidam piemērotu inventāru. Sporta preces interneta veikalā 220.lv ir visiem iepriekš minētajiem sporta veidiem, tāpēc vēlam, lai izdodas atrast sev piemērotas aktivitātes un uzlabot gan savu fizisko sagatavotību, gan veselību!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)