Banner 980x90

Spēcīgas pērkona lietusgāzes no Zemgales virzās uz Latgali; spēkā oranžais brīdinājums

Rīga, 20.jūn., LETA. Otrdien īsi pēc pusdienlaika daudzviet Zemgalē un Vidzemē ir lietusgāzes, lielākie negaisa mākoņi no Zemgales tuvojas Latgalei, liecina meteoroloģiskā informācija.

Dobelē īsā laikā nokrišņu daudzums sasniedza 15,5 milimetrus, kas atbilst stipram lietum, spēcīgs pērkona lietus bija arī Jelgavā. Īslaicīgi stipri lija arī novados ap Rīgu, Siguldas pusē un citviet, liecina dati no Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu stacijām un meteoroloģiskā radara.

Pēdējo divu stundu laikā Zemgalē reģistrēti vairāk nekā 250 zibens spērieni, intensīvākā zibeņošana konstatēta Iecavas pusē. Nedaudz zibeņo arī vietām Vidzemē.

Tuvākajās stundās lietusgāzes, vietām kopā ar pērkonu, gaidāmas Zemgales un Vidzemes austrumos, kā arī Latgalē.

Šajos reģionos Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izsludinājis oranžo brīdinājumu. Bez stipra lietus un vēja, kura ātrums brāzmās pārsniegs 15 metru sekundē, iespējama arī krusa.

Oranžās krāsas brīdinājums nozīmē, ka laika apstākļi kļūst bīstami. Tiek prognozētas salīdzinoši retas laika parādības, kas var radīt postījumus un zaudējumus. Iedzīvotājiem jābūt modriem un jāinteresējas par jaunākajām laika prognozēm, kā arī jāapzinās riski un jāseko līdzi informācijai, ko sniedz atbildīgās institūcijas, piemēram, glābšanas dienests vai pašvaldība.

Kā ziņots, Eiropas Eksperimentālais vētru prognozēšanas centrs norāda, ka negaisa mākoņi vietām var sagādāt lielgraudu krusu un vētru, tostarp iespējams pat kāds virpuļviesulis. Spēcīgs pērkona negaiss visvairāk iespējams pēcpusdienā Latgalē.

Ciklona dēļ pēcpusdienā un vakarā visā Latvijā - neatkarīgi no negaisa mākoņiem - gaidāma rietumu vēja pastiprināšanās brāzmās līdz 14-19 metriem sekundē.

Rīgā, samazinoties mākoņu daudzumam un vējam iegriežoties no ziemeļrietumiem, gaidāmas brāzmas līdz 17 metriem sekundē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)