Banner 980x90

Specializētās mobilās brigāde senioru aprūpei Daugavpils novadā aizņemsies 88 000 eiro

Rīga, 29.marts, LETA. Daugavpils novada pašvaldība specializētās mobilās brigāde senioru mājas aprūpei Valsts kasē aizņemsies 88 007 eiro, lēmusi novada dome.

Brigāde tiks veidota, īstenojot projektu "Senioru sociālā iekļaušana". Tā mērķis ir uzlabot sociālo pakalpojumu kvalitāti, ko nodrošinās specializētās mobilās brigādes, sniedzot vecāka gadagājuma cilvēkiem mājas aprūpi un medicīnisko palīdzību. Aizņēmums tiek ņemts, lai nodrošinātu mobilās brigādes specializētā transportlīdzekļa un aprīkojuma iegādi, kā arī speciālistu apmācības.

Mobilā brigāde, kuras bāze atradīsies Daudzfunkcionālajā centrā "Skrudaliena", pie senioriem dosies ar specializēto transportlīdzekli, kurā būs pieejama dušas kabīne, veļas mazgājamā mašīna, podoloģijas krēsls un medicīniskais aprīkojums, kas ļaus izmērīt asinsspiedienu, noteikt cukura līmeni, svaru. Mobilā brigāde palīdzēs arī citos uzdevumos, ko seniors nespēs paveikt saviem spēkiem, piemēram, atnest malku, nogriezt matus vai ieskrūvēt spuldzīti. Mobilās brigādes komandā darbosies brigādes vadītājs, šoferis, medicīnas darbinieks un divi sociālie aprūpētāji.

Mobilās brigādes specializēto transportlīdzekli nodrošinās SIA "Tehauto Latgale", savukārt mobilo brigāžu speciālistu apmācību organizē biedrība "Dienvidlatgales pašvaldību mācību centrs". Projekta īstenošanai gaitā notika arī mobilo brigāžu speciālistu pieredzes mācību brauciens uz Falunas reģionu Zviedrijā, kā arī mobilo brigāžu darbinieku rokasgrāmatas izstrāde.

Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības projekts aptver bijušos Daugavpils un Rēzeknes, kā arī Utenas un Moletai rajonus. Plānots, ka ar mobilo brigāžu palīdzību pierobežas teritorijā mājas aprūpe tiks nodrošināta līdz 1300 senioriem, kurus aprūpēs 40 mobilo brigāžu speciālisti. No tiem vairāk nekā 100 klienti ir Daugavpils novada teritorijā dzīvojošie vecie, vientuļie un slimie seniori.

Kopējās projekta "Senioru sociālā iekļaušana" izmaksas ir 449 029 eiro, kuras daļēji sedz Eiropas Reģionālās attīstības fonds.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)