Banner 980x90

SIA "SW Kover" neatjaunos B kategorijas piesārņojošās darbības atļauju

Daugavpils, 23.febr., LETA. SIA "SW Kover" netiks atjaunota B kategorijas piesārņojošās darbības atļauja, aģentūru LETA informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

SIA "SW Kover" 1.martā beidzas B kategorijas piesārņojošās darbības atļauja. Daugavpils reģionālās vides pārvaldes speciālisti griezās pašvaldībā ar lūgumu izvērtēt uzņēmuma darbību un sniegt pašvaldības viedokli par to, vai šī ražotne konkrētajā vietā ir vajadzīga.

Būvvalde ir veikusi uzņēmuma apsekošanu. Tās gaitā tika konstatētas spēcīgas smakas, slikti darba apstākļi darbiniekiem un teritorijas nesakārtotība.

Par zarnu pārstrādes uzņēmumu no mikrorajona iedzīvotājiem ir saņemts daudz sūdzību. Lielākā problēma ir nepatīkamās smakas, kas padara iedzīvotāju dzīvi neciešamu un pašu mikrorajonu par nepievilcīgu.

Šodien Pilsētbūvniecības un vides komisijas sēdē, skatot jautājumu par piesārņojošās darbības atļaujas pagarināšanu, tika atbalstīts Vides pārvaldes viedoklis nepagarināt darbības atļauju un nākamajā Daugavpils teritorijas plānojumā paredzēt Mežciemu kā publisku teritoriju, lai nepieļautu nekādu ražotņu izvietošanu šajā mikrorajonā.

SIA "SW Kover" zarnu pārstrādes cehs tika atvērts 2012.gadā Mežciemā - vietā, kas pilnīgi neatbilda šādas ražotnes izvietošanai.

SIA "SW Kover" apgrozījums 2016.gadā bija 1 523 136 eiro, kas ir par 891 188 eiro jeb 36% mazāk nekā gadu iepriekš. No 154 872 eiro 2015.gadā līdz 296 272 eiro pērn pieauguši arī uzņēmuma zaudējumi. Pērn SIA "SWKover" bija nodarbināti 46 strādājošie.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)