Banner 980x90

Septembrī varētu kļūt zināmi dienesta pārbaužu rezultāti no amata atstādinātā Daugavpils Pašvaldības policijas priekšnieka lietā

Daugavpils, 8.aug., LETA. Septembra sākumā varētu kļūt zināmi dienesta pārbaužu rezultāti no amata pienākumu izpildes atstādinātā Daugavpils Pašvaldības policijas priekšnieka Vladimira Gudakovska lietā, preses konferencē žurnālistus informēja Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš (S).

"Atkarībā no komisijas secinājumiem tiks lemts par turpmāko rīcību. Komisijā strādā juristi, eksperti, citi speciālisti, domes vadība tās darbībā neiejaucas. Lai nodrošinātu komisijas darba sabiedrisko kontroli, tajā ir iekļauts arī Latvijas juristu apvienības pārstāvis," teica Elksniņš.

Jau vēstīts, ka Daugavpils domes priekšsēdētājs Elksniņš parakstījis rīkojumu par Pašvaldības policijas

priekšnieka Gudakovska atstādināšanu no amata pienākumu pildīšanas uz trim mēnešiem. Šajā laikā Gudakovskim aizliegts atrasties darba vietā un veikt darba pienākumus. Uz atstādināšanas laiku Gudakovskim tiks izmaksāta vidējā izpeļņa par visu darba piespiedu kavējuma laiku.

Dienesta pārbaudes gaitā plānots noskaidrot, vai pašvaldības policijas priekšnieks Gudakovskis neiznīcināja dokumentus, kad bija ieslēdzies savā kabinetā, pārkāpjot aizliegumu atrasties savā darba vietā. Pārbaudīta tiks arī Daugavpils domes Juridiskā departamenta darbinieka neielaišana Pašvaldības policijas telpās.

Tāpat ieplānota finanšu revīzija. Pašvaldības policijas budžets katru gadu pieauga un 2017.gadā tas ieplānots 2,5 milj. eiro apmērā. Noskaidrota tiks arī šaujamieroču pirkumu lietderību, kas tika veikta lielā apjomā.

Gudakovski saistībā ar viņa atstādināšanu no Daugavpils Pašvaldības policijas priekšnieka amata aģentūrai LETA nevēlējās sniegt komentārus.

Par Daugavpils Pašvaldības policijas priekšnieka pienākumu izpildītāju ir iecelts Kaspars Ķikuts.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)