Banner 980x90

Samoilovs un Šmēdiņš olimpisko spēļu turnīra otrajā spēlē zaudē pārsteidzošajiem kubiešiem Diasam un Gonzalesam

Foto: Reuters/ LETA
Foto: Reuters/ LETA
Latvijas labākais pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš savā Riodežaneiro olimpisko spēļu apakšgrupu turnīra otrā mača otrdien ar 1-2 (21:23, 21:19, 9:15) piekāpās mazāk zināmajiem kubiešiem Nivaldam Diasam un Serhio Gonzalesam.

D apakšgrupā abos mačos uzvarējuši Diass un Gonzaless, bet pa panākuma ir Samoilovam un Šmēdiņam, kā arī kanādiešiem Benam Sekstonam un Čeimam Šelkam, kamēr Evandrs Gonsalvešs Oliveiru un Pedru Solbergs Salgadu piedzīvojuši divus zaudējumus.

Pirmo punktu spēlē guva latvieši, tomēr pretinieki ietrieca bumbu Samoilova un Šmēdiņa laukuma pusē un neļāva Latvijas duetam attālināties. Turpinājumā nevienam no duetiem neizdevās iegūt pārsvaru, kas lielāks par punktu, tomēr kubiešiem kļūdoties serves uzņemšanā, Latvieši panāca 10:8, bet vēl nedaudz vēlāk izdevās atrauties jau ar rezultātu13:10. Turpinājumā Latvijas vadošajam pārim izdevās noturēt 2-3 punktu handikapu, turklāt Šmēdiņš panāca jau 18:14. Tiesa, turpinājumā kubieši sāka veiksmīgi iedzīt un panāca neizšķirtu 19:19. Samoilovs un Šmēdiņš neizmantoja divas setbumbas, pie tam nonāca iedzinējos ar 21:22, turklāt Samoilovs izsita bumbu autā, neskarot pretinieku bloku, tādējādi Latvijas pāris setā piekāpās ar 21:23.

Otrā seta sākuma aizritēja līdzīga cīņa, taču kubiešiem izdevās panākt 7:5, bet Samoilovs un Šmēdiņš ātri panāca neizšķirtu un izvirzījās vadībā ar 11:10. Cīņas turpinājumā Latvijas pāris turējās 2-3 punktu attālumā, bet Samoilovam ar sekmīgu bloku izdevās panākt 18:14. Arī šī seta galotnē Latvijas duetam bija nervoza, jo pretinieki pietuvojās līdz 18:19. Tomēr nākamo izspēli uzvarēja Samoilovs un Šmēdiņš, šajā setā tiekot pie pirmās setbumbas, kas gan palika neizmantota. Taču Diass kļūdījās savā servē, kas latviešiem ļāva svinēt setā uzvaru ar 21:19.

Trešā seta sākumā Samoilovs un Šmēdiņš spēja izrādīta nelielu pretestību, taču pārsteidzošie kubieši pakāpeniski salauza latviešus. Lai gan Samoilovam un Šmēdiņam izdevās nedaudz pietuvoties pretiniekiem, tomēr viņi cieta zaudējumu ar 9:15.

Apakšgrupu turnīra pirmajā mačā Latvijas duets dramatiskā cīņā ar 2-1 (21:17,18:21, 15:13) uzvarēja Sekstonu un Šelku. Tikmēr Diass un Serhio Gonzaless negaidīti ar 2-1 (24:22, 21:23, 15:13) pārspēja mājiniekus brazīliešus Oliveiru un Salgadu.

LETA jau vēstīja, ka D apakšgrupas spēlē otrdien kanādieši Bens Sekstons un Čeims Šelks ar 2-1 (21:17, 18:21, 16:14) pārspēja mājiniekus Evandru Gonsalvešu Oliveiru un Pedru Solbergu Salgadu.

Latvijas duets grupu turnīru noslēgs ceturtdien ar maču pret Oliveiru un Salgadu.

Olimpisko spēļu pamatturnīrā piedalās 24 komandas, kas sadalītas sešās apakšgrupās. Izslēgšanas turnīrā uzreiz iekļūs apakšgrupu turnīra pirmo divu vietu ieguvējas, kā arī divas labākās trešās vietas īpašnieces. Savukārt pārējās četras trešo vietu guvušās komandas cīnīsies par divām atlikušajām vietām izslēgšanas turnīrā.

Samoilovs un Šmēdiņš pērn Riodežaneiro uzvarēja Pasaules kausa posmā.

Samoilovam Riodežaneiro ir jau trešās olimpiskās spēles karjerā, jo 2008.gadā Pekinā viņš startēja kopā ar Mārtiņu Pļaviņu, bet pirms četriem gadiem Londonā spēlēja kopā ar Ruslanu Sorokinu. Tikmēr Šmēdiņam šis ir otrais starts Olimpiādē. Pirms četriem gadiem viņš kopā ar Pļaviņu izcīnīja olimpisko bronzas medaļu.

2013. un 2014.gada sezonu Samoilovs un Šmēdiņš noslēdza kā pasaules ranga līderi.

Kopumā šajās olimpiskajās spēlēs grasās piedalīties 33 Latvijas sportisti.

Par medaļām Riodežaneiro līdz 21.augustam cīnīsies vairāk nekā 10 500 sportisti, kuri sadalīs 306 godalgu komplektus 28 sporta veidos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)