Banner 980x90

Saistībā ar vadības izmaiņām Daugavpils Futbola skolā aizkavējusies algu izmaksa

Rīga, 4.dec., LETA. Mainoties direktora pienākumu izpildītājam Daugavpils Futbola skolā, radusies problēma ar algu izmaksām, šodien preses konferencē paziņoja domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis (Latgales partija).

Algu izmaksa skolā aizkavējusies, jo laikus nav saskaņotas jaunā pienākumu izpildītāja Jura Stivriņa paraksta tiesības Valsts kasē. Vicemērs atzina, ka situācija izglītības iestādē nav patīkama.

Tāpat Dukšinskis informēja, ka no Izglītības kvalitātes valsts dienesta (IKVD) mutiski saņemta informācija, ka Stivriņam nav atbilstošas izglītības, lai pildītu direktora pienākumus skolā.

Viņam gan oponēja domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks, mēra pienākumu izpildītājs Igors Prelatovs ("Mūsu partija"), sakot, ka viņam ir cita informācija, tāpēc pašlaik, līdz no IKVD nav saņemts rakstisks apstiprinājums, domē lēmumi attiecībā uz Stivriņu netiks pieņemti.

Jau vēstīts, ka pilsētas domes Izglītības un kultūras jautājumu komiteja lēmusi, ka atbildīgajām iestādēm ir jāizvērtē Daugavpils Futbola skolas direktora pienākumu izpildītāja Stivriņa tiesības vadīt izglītības iestādi.

Domes deputāts Aivars Broks (Latgales partija) apšaubīja Stivriņa tiesības skolu vadīt, jo viņam nav pedagoģiskās izglītības, turklāt viņš nonākot interešu konfliktā, jo pārvaldes vadītāja amatā viņam būtu jāvērtē savs kā izglītības iestādes vadītāja darbs. Broka viedoklim piekrita arī daļa citu deputātu.

Tāpat komitejas deputāti ar balsojumu lēma lūgt domes vadību par skolas pagaidu vadītāju iecelt direktora vietnieku Aivi Romanovski.

Tāpat ziņots, ka, lai arī iepriekš līdzšinējais Daugavpils mērs Rihards Eigims ("Mūsu partija") apgalvoja, ka uz laiku iecelto Daugavpils Futbola skolas vadītāju Aleksandru Vlasovu no atcelšanas aizsargā Darba likums, izglītības iestādei tomēr iecelts jauns vadītājs. Savukārt ar Vlasovu panākta vienošanās par darba attiecību pārtraukšanu.

Tāpat domē pieņemts lēmums, ka līdztekus saviem pienākumiem Sporta pārvaldes vadītāja amatā Stivriņš pildīs arī Futbola skolas vadītāja pienākumus. Stivriņš šajā amatā paliks, līdz būs pabeigta dienesta pārbaude pret atstādināto skolas direktoru Nauri Mackeviču.

Aģentūra LETA arī vēstīja, ka no amata uz dienesta pārbaudes laiku tika atstādināts Daugavpils Futbola skolas direktors Mackevičs, jo pašvaldībai radušās aizdomas par darbībām, kas saistītas ar iespējamiem daudzkārtējiem finanšu pārkāpumiem. Pamatojot Mackeviča atstādināšanu, Daugavpils pašvaldībā skaidroja, ka pēdējo divu gadu laikā direktora darbību rezultātā Daugavpils pašvaldības budžetam, iespējams, nodarīts materiālais kaitējums.

Skolas audzēkņu vecāki un arī pilsētas treneri savās domei adresētajās vēstulēs iestājušies pret izglītības iestādes direktora atstādināšanu, turklāt aicinājuši nepieļaut, ka skolu vada Vlasovs. Vecāki vēstulē izteica savu neizpratni un sašutumu par domes darbībām, atstādinot Mackeviču, un pauda, ka viņš savus pienākumus skolā pildījis augstā līmenī. Vienlaikus ar Mackeviča atstādināšanu domes priekšsēdētājs Eigims parakstīja rīkojumu, ar kuru viņa vietā šajā amatā uz laiku iecelts Vlasovs.

Daugavpils Futbola skola dibināta 2016.gadā kā profesionālās ievirzes sporta izglītības iestāde "Futbola centrs Daugavpils", bet šogad nosaukums mainīts uz Daugavpils Futbola skolu. Pašlaik skolā mācās 455 bērni 32 mācību-treniņu grupās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)