Banner 980x90

Saeimas Juridiskā komisija izbraukuma sēdē vērtēs izmaiņas Latgales tiesu darbā

Rīga, 17.janv., LETA. Lai vērtētu, kā uzlabojusies tiesu pieejamība Latgales iedzīvotājiem un kā norit lietu izskatīšana pēc izmaiņām Latgales reģiona tiesu un zemesgrāmatu nodaļu darbā, Saeimas Juridiskā komisija šodien izbraukuma sēdē apmeklēs Rēzekni, aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.

"Kopš pagājušā gada februāra būtiski mainījusies Latgales reģiona tiesu struktūra - sešu tiesu un piecu zemesgrāmatu nodaļu vietā izveidotas un patlaban darbojas divas tiesas un divas zemesgrāmatu nodaļas ar centriem Rēzeknē un Daugavpilī. Uz Latgali dodamies vērtēt, ko izmaiņas devušas iedzīvotājiem, cik efektīva ir kļuvusi lietu izskatīšana un kā kopumā pēc reorganizācijas mainījusies tiesnešu un zemesgrāmatu nodaļu tiesnešu un darbinieku ikdiena," pirms sēdes pauda Juridiskās komisijas priekšsēdētājs Gaidis Bērziņš (VL-TB/LNNK).

Kopš 2016.gada 1.februāra saskaņā ar tiesu reorganizācijas plānu Latgales reģiona tiesu un zemesgrāmatu nodaļu darbības teritorijas ir apvienotas un izveidotas divas tiesas un divas zemesgrāmatu nodaļas. Ņemot vērā organizatoriskās izmaiņas, iedzīvotājiem pieejamība tiesai un zemesgrāmatu nodaļām, tāpat kā līdz reformai, ir nodrošināta Daugavpilī, Krāslavā, Preiļos, Rēzeknē, Ludzā un Balvos. Dokumentus iedzīvotāji var iesniegt jebkurā no Daugavpils vai Rēzeknes tiesas vai zemesgrāmatu nodaļas atrašanās vietām pēc savas izvēles.

Tiesu reforma īstenota, lai nodrošinātu vienmērīgu tiesu noslodzi un paātrinātu lietu izskatīšanas termiņus, kā arī nodrošinātu tiesnešu un tiesu specializāciju un īstenotu nejaušības principu lietu sadalē, tādējādi paaugstinot tiesu darbības efektivitāti.

Juridiskās komisijas sēde Latgales apgabaltiesā Rēzeknē, Atbrīvošanas alejā 95, sāksies plkst.13.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)